Augustus opnieuw uitgevoerd Gorakhpur: 70 kinderen sterven in 5 dagen bij BRD ziekenhuis

0
61

Het ziekenhuis was gekomen in de schijnwerpers in augustus, toen 60 kinderen waren gestorven, binnen vijf dagen, naar verluidt als gevolg van het ontbreken van vloeibare zuurstof.

Gerelateerd Nieuws

  • Gorakhpur tragedie: 7 chargesheeted in BRD sterfgevallen in het ziekenhuis

  • BRD Medical College: 69 kinderen dood in 4 dagen, 19 in de laatste 24 uur

  • Gorakhpur doden: Gearresteerd ward arts Kafiel Khan ‘ s verleden terug om hem te achtervolgen

DE STATE-RUN Baba Raghav Das Medical College in Gorakhpur is weer in het nieuws om de verkeerde redenen. In de eerste vijf dagen van deze maand, 70 kinderen overleden in het ziekenhuis. De meeste gevallen zijn naar verluidt in verband met vroeggeboorte, een laag geboortegewicht en een bloedvergiftiging. Ook vertraging in het bereiken van het ziekenhuis heeft verergerd het probleem, het ziekenhuis onderhouden.

Het ziekenhuis was gekomen in de schijnwerpers in augustus, toen 60 kinderen waren gestorven, binnen vijf dagen, naar verluidt als gevolg van het ontbreken van vloeibare zuurstof. De regering had echter volhouden dat de sterfgevallen waren het gevolg van Acute Encefalitis Syndroom (AES) en andere medische redenen.

Dr D K Srivastava, hoofd van het ziekenhuis en de gemeenschap departement geneeskunde, zei dat onder de 70 doden, het maximum, 18, werden gemeld op 3 November. Deze omvatten acht sterfgevallen in de neo-natale intensive care unit (NICU) en 10 in de pediatrische intensive care unit (PICU). Onder deze, slechts één stierf van AES. Zoveel 257 kinderen werden behandeld in de pediatrische afdelingen op 3 November.

Terwijl 13 sterfgevallen gerapporteerd op 1 November zeven NICU en zes PICU — 12 sterfgevallen werden gemeld op November 2 — zeven NICU en vijf PICU. Van deze drie is overleden als gevolg van AES. Op 4 November, 15 sterfgevallen gemeld — 10 in de NICU en vijf in de PICU. Een stierf van AES. Op 5 November tot middernacht, 12 sterfgevallen gemeld — vier op de NICU en acht op de PICU, voegde hij eraan toe.

“Verschillende redenen, waaronder vroeggeboorte, infectie en bloedvergiftiging onder andere verantwoordelijk is voor de dood… dan zijn de meeste patiënten zijn toegelaten in een kritieke toestand uit andere wijken,” Srivastava onderhouden.

Hij voegde eraan toe: “Wij zijn catering aan een bevolking van rond de 5 crore in oost -, west-Bihar en Nepal. Premature baby ‘ s gaan eerst naar de plaatselijke artsen en kom dan tot ons in een kritieke toestand. Ondanks onze beste inspanningen, ten minste een derde van de kinderen sterven.”

“Een toegewijd AES en ventilator faciliteit was hier begon ongeveer tien jaar geleden… faciliteit niet aanwezig is binnen 100 km radius… Dus, op een gemiddeld 300 patiënten bezetten de bedden in de pediatrische afdelingen alleen elke dag,” zei Srivastava, toe te voegen dat het aantal sterfgevallen als gevolg van de AES heeft verminderd met het begin van de winter.

Wanneer ze in contact, Dr P K Singh, hoofd van de medische universiteit, zei: “Er was een plotselinge spurt in het aantal gevallen in twee dagen tijd… ik heb de pediatrische afdeling van het hoofd tot de samenstelling van een gedetailleerd rapport. Maar verschillende medische redenen lijken te zijn achter de sterfgevallen, vooral premature geboortes in geval van NICU doden.”

Bronnen zeiden dat in oktober, 483 sterfgevallen gemeld in de pediatrische afdeling, die opgenomen 295 doden in de NICU en 162 in PICU.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App