Wat is het Harvey Weinstein aanranding controverse over?

0
82

Harvey Weinstein werd al snel een trending topic op Twitter en een groot deel van de Hollywood reageerde met afschuw en verontwaardiging.

Op 5 oktober, De New York Times publiceerde een rapport waarin opgenomen de eerste persoon die rekeningen van vele vrouwen, het onthullen van incidenten van seksuele intimidatie ze geconfronteerd in de handen van ‘larger-than-life’ Hollywood executive Harvey Weinstein. Deze rekeningen varieerde van zijn werknemers te actrice Ashley Judd en het meest recent Angelina Jolie.

Judd vertelde een voorval uit de twee decennia geleden, ze zegt dat ze werd gevraagd om te voldoen aan Weinstein in zijn hotel kamer. Volgens haar account, de Oscar-winnaar begroet haar met het dragen van een badjas en vroeg of hij kon haar een massage of als ze zou kijken naar hem douche.

“Vrouwen zijn aan het praten over Harvey onder ons voor een lange tijd, en het is gewoon voorbij de tijd om het gesprek dat in het openbaar,” Judd zei tegen de Keer. Haar publicist Annett Wolf dat gezegd in reactie op een verzoek om commentaar, “De New York Times artikel spreekt voor zich.”

Donderdag NYT rapport opgenomen soortgelijke rekeningen van Weinstein dreigen jonge vrouwen in het geven van hem massages, terwijl naakt, of naar hem te kijken douche, met beloften van loopbaanontwikkeling in terug. Al deze incidenten zouden hebben plaatsgevonden in het hotel kamers. NYT gemeld dat minstens acht vrouwen had ontvangen nederzettingen van Weinstein over de jaren heen, waaronder actrice Rose McGowan, die naar verluidt was er een incident met hem in 1997, ze was toen 23.

In reactie, Weinstein ‘ s advocaat Charles J Moeilijker zei in een verklaring dat het verhaal wordt verzadigd met valse en lasterlijke uitspraken over Harvey Weinstein.” Harder beweerde dat ze gezonden had NYT “feiten”, maar de krant “het genegeerd en haastte zich om te publiceren”.

Na de publicatie van het rapport, Hij gaf een interview aan De New York Post waar hij noemde de Keer ” rapportage “roekeloos” en beschuldigde de krant van het hebben van een “vendetta” tegen hem. Echter, de 65-jaar-oude, bekend voor het produceren van films als ‘Pulp Fiction’ en ‘Shakespeare in Love’, niet opgeeft welke beweringen die worden geheven op hem waren “false”.

Door zondag, Weinstein werd ontslagen door de Weinstein Company, de studio is hij mede-oprichter. Hij reageerde op het rapport met een lange verklaring, waarin hij zei: “ik waardeer de manier waarop ik ben opgevoed met collega’ s in het verleden heeft veroorzaakt veel pijn, en bied ik mijn oprechte excuses. Hoewel ik proberen het beter te doen, ik weet dat ik nog een lange weg te gaan.” Hij voegde toe, “ik wil een tweede kans in de gemeenschap, maar ik weet dat ik heb werk te doen om het te verdienen.”

Op de sociale media, Weinstein werd al snel een trending topic, waar een groot deel van de Hollywood reageerde met afschuw en verontwaardiging. Sommige van deze waren Meryl Streep, Lena Dunham, Jennifer Lawrence en George Clooney. Vele Congres-Democraten, met inbegrip van de Senaat Minority Leader Chuck Schumer en Massachusetts Senator Elizabeth Warren, geretourneerd duizenden dollars die ze had ontvangen aan donaties van Weinstein.

Op dinsdag, De New Yorker verscheen er een rapport van het delen van accounts van aanranding en seksuele intimidatie door meerdere vrouwen. Het artikel opgenomen incidenten terug te gaan naar de jaren 1990, met details over gedwongen orale en vaginale seks. Dit werd gevolgd door een ander rapport in de NYT waar Hollywood-actrices Gwyneth Paltrow en Angelina Jolie gedeelde hun getuigenis van misbruik door Weinstein.

Deze combinatie foto toont actrices, bovenste rij van links naar rechts, Gwyneth Paltrow, Rosanna Arquette, Mira Sorvino en onderste rij van links naar rechts, Rose McGowan, Angelina Jolie-Pitt, Asia Argento en Ashley Judd, die zijn onder de vele vrouwen die zich hebben uitgesproken tegen Harvey Weinstein in on-the-record meldt dat gedetailleerde claims van seksueel misbruik. (AP Photo/Bestand)

Na deze, vele politieke figuren zoals Hillary Clinton, Barack en Michelle Obama vrijgegeven verklaringen tegen de Hollywood producent. Het uiten van schokken over de openbaringen, Clinton prees de vrouwen die hadden hun gedeelde accounts. “De moed en de steun van anderen is van cruciaal belang in het helpen om te stoppen met dit soort gedrag,” ze getweet.

In een gezamenlijke verklaring, de voormalige AMERIKAANSE President Barack Obama en zijn vrouw Michelle uitgedrukt afschuw met Weinstein. “Elke man die demeans en degradeert vrouwen in deze mode moet veroordeeld worden en ter verantwoording geroepen worden, ongeacht rijkdom of status. Moeten We vieren de moed van de vrouwen die naar voren gekomen om te vertellen van die pijnlijke verhalen,” aldus de verklaring.

Volgende dinsdag rapporten, meer mensen uit de Hollywood-broederschap uitgebracht verklaringen. “Ik ben verdrietig en boos dat een man van wie ik werkte met zijn positie van macht te intimideren, seksueel intimideren en manipuleren van de vele vrouwen die de afgelopen decennia heeft Ben Affleck schreef op dinsdag. “De beschuldigingen van mishandeling die ik lees vanmorgen maakte me ziek. Dit is volstrekt onaanvaardbaar, en ik vind mezelf de vraag wat ik kan doen om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt voor anderen.”

“Deze morgen, ik voel me gewoon helemaal ziek aan mijn maag,” acteur Matt Damon vertelde een handels-website op dinsdag. “Dit soort dingen niet kunnen gebeuren,” voegde hij eraan toe.

Voor al het laatste Wat Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd