Swami Agnivesh uppfyller Bihar Guvernör, säger samtal positiva

  0
  62

  Social aktivist Swami Agnivesh. (Fil)

  Relaterade Nyheter

  • Madhya Pradesh böndernas rörelse kommer att sprida sig till andra stater: Swami Agnivesh

  • Jordbrukarnas mars: Anti-Modi retorik fart

  • Djurrättsaktivister motsätta sig modernt slakteri i Gurgaon

  Social aktivist Swami Agnivesh på tisdagen träffade Bihar Guvernör Satya Pal Malik med åtta krav för arbetstagare i stängt Motihari sockerbruk.

  Två arbetare på bruket offras på sig den 10 April i protest mot utebliven betalning av lång väntan avgifter. Naresh Srivastava (50) och Suraj Baitha (50) hade skrivit till flera officerare i Öster satyagraha-kampanjerna i champaran stadsdelsförvaltning i Mars, varnar för att de skulle offra sig om deras krav inte var uppfyllda. Om Bihar regeringen rekommenderas en CBI sond i frågan i juni, byrån har ännu inte tagit över fallet.

  Swami Agnivesh berättade Indian Express “För första gången, vi ser en strimma av hopp. Guvernören, som tålmodigt lyssnade på oss och försäkrade att han skulle diskutera alla våra krav med staten regeringen efter Premiärminister Narendra Modi är Patna resa den 14 oktober. Purnima Devi, änka Naresh Srivastava, och Maya-Devi, änka Suresh Baitha, har varit säker på offentliga jobb”.

  Agnivesh sa att de hade uppskjutna ett protestmöte i Motihari sugar mill arbetstagare i Delhi senare den här veckan efter att “positiva samtal” med Bihar guvernör. “Jag försökte att träffa Bihar CM fyra gånger, men kunde inte få en tid. Vi vill veta om CBI tar över sonden eller inte,” sade social aktivist.

  Han sade åtta krav för brukets arbetare har omedelbar arrestering av ägaren av den stängda bruk, släppa ut 38 “false” fall mot mill arbetstagare och en gång i tiden avveckling av sina medlemsavgifter.

  För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App