Stöd Gör i Indien i försvar: Nirmala Sitharaman till Armén, IAF befälhavare

0
85

New Delhi: S försvarsminister Nirmala Sitharaman interagera med IAF Befälhavare under en konferens i New Delhi på tisdagen. Snabb Bild av Tashi Tobgyal New Delhi 101017

Relaterade Nyheter

  • Som Purandar flygplats och väntar på NOC från IAF: s försvarsminister att ringa möte med intressenter snart

  • Brist på tid beslutsfattande resulterat i brister i IAF: Nirmala Sitharaman

  • Regeringen åtagit sig att fylla luckor i IAF, säger försvarsminister Nirmala Sitharaman

Försvarsminister Nirmala Sitharaman har uppmanat den Indiska Armén att fortsätta att utnyttja sin styrka i diplomatiska militära samarbetet med närområdet och i regionen.

Hantera militära Befälhavare “- Konferensen, frågade hon högre tjänstemän, bland annat chef för Armén och alla befälhavare, för att stödja den ” Gör i Indien initiativ och nation-building på alla gånger.

Notering hennes prioriteringar, sade hon integration av de väpnade styrkorna var viktigt, särskilt på området för utbildning, kommunikation och logistik, bland andra, för att förbereda sig för en eventuell konflikt. Hon uppgav också att moralen av krafter som kommer att vara störst bland de prioriterade av regeringen.

Försäkra dem om att fokus på kapacitet och förmåga-utveckling, Sitharaman lovade noggrann övervakning av förbättring i strategisk infrastruktur, lång väntan kraft ändring förfrågningar och välfärd servering och pensionerade soldater. Hon informerade också om konferensen på hennes begäran till Hem Minister för anskaffande av katastrofhjälp utrustning för användning vid naturkatastrofer.

Tidigare, hon tog upp vartannat år IAF Befälhavare ” – Konferens. Hon sa att de decentraliserade befogenheter som ges till tre chefer bör utnyttjas fullt ut för att uppnå sin kapacitet. Hon sade också IAF, tillsammans med Ordnance Factory Styrelsen och DRDO, bör göra en bedömning om medlem av politbyrån under Make i Indien programmet.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App