Som Purandar flyplassen venter på NATT fra IAF, forsvarsminister å ringe møte med interessenter snart

0
73

New Delhi: Union forsvarsminister Nirmala Sitharaman samspill med IAF Sjefer under en konferanse i New Delhi på tirsdag. Express Bilde av Tashi Tobgyal New Delhi 101017

Relaterte Nyheter

  • Støtte Gjør i India i forsvar: Nirmala Sitharaman til Hæren, IAF sjefer

  • Manglende rettidig beslutningsprosesser resulterte i hull i IAF: Nirmala Sitharaman

  • Regjeringen forpliktet seg til å fylle hullene i IAF, sier forsvarsminister Nirmala Sitharaman

Union forsvarsminister Nirmala Sitharaman er sannsynlig å kalle et møte blant interessenter av den foreslåtte Purandar flyplass — inkludert Maharashtra Airport Development Authority (MADC), det Indiske flyvåpenet (IAF) og Flyplassen Authority of India (AAI) — for å ta en siste samtale på den nødvendige klarsignal til flyplassen fra IAF. Mens staten har tatt flere skritt i retning av å starte arbeidet på den nye flyplassen, selve arbeidet er ennå å starte fordi den foreslåtte planen er ennå å få en Ingen Innvendinger Sertifikat fra IAF.

Distriktet administrasjon og MADC har heller ikke flyttet frem med grunnerverv prosessen for den nye flyplassen. I henhold til plan, et område 1600 hektar er å bli kjøpt for prosjektet, som heter Chhatrapati Sambhaji Raje Internasjonale Lufthavn.

Snakker til mediapersons på tirsdag, District Collector Saurabh Rao sa IAF har myknet opp sitt standpunkt om vinkling av rullebanen forslag til flyplassen. “I utgangspunktet, IAF hadde foreslått at den nye rullebanen skal være nøyaktig parallell til Lohegaon airport rullebanen. Som per deres nåværende stilling, en kantete variant av 15 grader kan innpasses. Den AAI ble bedt om å utarbeide en rapport om felles flyr området og operasjonelle prosedyrer i disse to flyplassene, som det har nylig sendt til Forsvarsdepartementet,” sa Rao, og legger til at kontoret hans er å forfølge saken med kontor Minister of State for Forsvar Subhash Bhamre.

Rao sa at som per den informasjon han har fått fra Bhamre kontor, Sitharaman har krevd et møte mellom alle interessenter. “Når alle involverte parter — MADC, AAI, IAF og Forsvarsdepartementet — diskutere saken, en løsning på dette problemet vil oppstå. Når det er sortert ut, kan vi gå videre med grunnerverv, som har blitt sittende fast i de siste månedene på grunn av den venter på godkjenning fra IAF,” sa Rao.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App