Produsere 21 bønder du hjalp til med å stoppe halm brenning: NGT til Punjab govt

  0
  74

  Halm sett med storm i et Jalandhar landsbyen. (Express bilde/Fil)

  Relaterte Nyheter

  • Som Punjab er luftkvaliteten blir dårligere, state forurensning styret fastsetter instruks for “grønne Diwali’

  • Punjab: Ingen alternativ enn å brenne beskjære rester, sier Bhartiya Kisan Union

  • NGT jurisdiksjon for Goa å bo med Pune: Bar hails høyesterett dommen

  National Green Domstol på onsdag rettet Punjab regjeringen til å produsere før det 21 bønder som det hevdes å ha bidratt ved å gi insentiver og infrastrukturelle anlegg for å hindre dem fra å brenne beskjære rester i et forsøk på å kontrollere luftforurensning.

  Over hundre bønder som hadde samlet seg utenfor NGT lokaler på onsdag for å delta på høringen om saken og legger frem sine bidrag og klager via advokat før en benk ledet av NGT Leder Rettferdighet Swatanter Kumar.

  Benken tok unntak til det faktum at selv etter mer enn to år, ikke noe vesentlig har blitt gjort med hensyn til brenning av halm.

  Det rettes Punjab regjeringen til å produsere 21 bønder før den 13. oktober, etter at staten fortalte NGT at det hadde gitt assistanse til dem for å oppmuntre dem til ikke å brenne beskjære rester.

  “For to år, vi ventet på deg (Punjab) for å samsvare med vår retning. Vi ba deg om å komme opp med en handlingsplan for minst ett distrikt. Hva gjorde du tar i denne sammenheng?

  “Kan du lage en enkelt bonde i hele Punjab før oss, som du kan produsere før oss og si at du har gitt ham noen form for hjelp? Dette er ikke et politisk problem, men dette problemet er relatert til miljø. Du bør tenke som et menneske grunnen til dette er at det tok så lang tid,” benken, også bestående av Rettferdighet R S Rathore, sa han.

  Under rettsforhandlingene, talsmann jeg G Kapila, vises for bøndene, refereres det til en avisartikkel og sa Nasjonale Thermal Power Corporation (NTPC) og et par biomasse aggregater har uttrykt sin intensjon om å kjøpe beskjære rester fra bønder i omkringliggende stater.

  Han sa NTPC og representanter for andre selskaper var villige til å kutte og kjøpe beskjære rester fra feltene.

  Kapila, på vegne av det store antallet bønder som hadde samlet seg utenfor NGT å delta på høringen, sa staten hadde ikke tatt noen konkrete skritt for å hjelpe bøndene.

  Punjab regjeringen hadde tidligere sagt at de har tatt Kalar Majri landsby i Nabha Tehsil av Patiala distriktet som en modell prosjekt for implementering av retningene på NGT og sensitise bøndene.

  Mens bønder i Kalar Majri landsbyen, som har rundt 390 dekar under paddy beskjære, var likevel å få maskiner eller økonomisk bistand av regjeringen, og de omliggende landsbyene har begynt å sette sine felt i brann, en bonde sa utenfor rettssalen.

  På siste dato for hørende, den grønne panelet hadde bedt staten regjeringen å se nærmere på de problemer man står overfor bøndene og rettet sitt råd om å søke instruksjoner om kompensasjon kan gis til dem for å avhende sine landbruket rester samtidig gi dem frihet til å engasjere et byrå for sine valg.

  De hadde sagt at de marginale bønder ikke kan bli bedt om å ta vare på miljøet ved å sette dem under alvorlig økonomisk stress.

  Tidligere NGT har advart myndighetene i Punjab, Haryana, Uttar Pradesh og Rajasthan at det ville stoppe utbetaling av lønn til embetsmenn hvis de ikke klarte å komme opp med en handlingsplan for å hindre brenning av halm, som utløser kraftig forurensning i Delhi-NCR.

  Det hadde bedt regjeringene i disse landene til å vise hvordan feltarbeidere av deres berørte avdelinger og statens forurensningstilsyn styrene skulle til å kontrollere forurensning forårsaket av avling rester brenning.

  Den NGT hadde også faste miljøet straff beløp per hendelse for crop brennende å bli betalt av små grunneiere som har mindre enn to dekar på Rs 2,500, middels land eiere holder over to dekar og mindre enn fem dekar på Rs 5000 og de som eier over fem dekar på Rs 15,000.

  Det hadde regissert den statlige myndigheter til å ta tvangsmulkt og strafferettslige tiltak mot vedvarende defaulters og ba dem om å trekke tilbake bistand til slike bønder.

  De grønne panelet hadde sagt de fem stater–Rajasthan, Uttar Pradesh, Punjab, Haryana og Delhi–som hadde utstedt varsler forbud mot landbruk beskjære rester brennende, bør sørge for at disse meldingene ble håndhevet strengt og riktig handling ble tatt mot defaulters.

  Den NGT ‘ s ordre hadde kommet på en bønn av miljøforkjemper Vikrant Tongad som hadde søkt et forbud mot brenning av landbruks-avfall og rester i åpne felt.

  For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App