ONS bochten warmte op Hezbollah, slaat beloningen op de leiders

0
64

Libanese Sjiitische achterban van Hezbollah met huilen, luisteren naar het verhaal van Imam Hussein, tijdens activiteiten markering van de heilige dag van Ashoura, in het zuiden van Beiroet, Libanon, zondag, Okt. 1, 2017. Ashoura is de jaarlijkse Sjiitische Moslim herdenking markering van de dood van Imam Hussein, de kleinzoon van de Profeet Mohammed, in de Slag van Karbala in het huidige Irak, in de 7e eeuw. (AP Photo/Hassan Ammar)

Top Nieuws

  • BRD Medical College: 69 kinderen dood in 4 dagen, 19 in de laatste 24 uur

  • Ranchi agenda ‘ s movie review: Deze Anupam Kher en Jimmy Shergill starrer laat je probeert te definiëren zinloosheid

  • Virat Kohli onthult bijnaam voor Anushka Sharma, en het is echt schattig

De Verenigde Staten opgevoerd zijn retoriek tegen Hezbollah, slapping beloningen op twee bevelhebbers en aandringen bondgenoten op de blacklist van de Libanese gewapende groep. President Donald Trump is te wijten aan het onthullen van een nieuwe strategie tegen Iran later deze week, maar in de tussentijd hoge ambtenaren een honkslag van Teheran bondgenoot van Syrië en Libanon.

Washington en de Libanese beweging zijn vijanden sinds 1983, toen de groep kreeg de schuld voor dodelijke zelfmoordaanslagen tegen haar ambassade en een AMERIKAANSE kazerne in Beiroet. Sindsdien Hezbollah is uitgegroeid tot een krachtige militaire macht in de regio en zijn betrokken bij verschillende internationale aanvallen — maar ook een vaste waarde in de Libanese politiek.

Een aantal bondgenoten van de VS sancties opleggen Hezbollah “militaire vleugel” terwijl gedogen van de groep de rol van een politieke partij vertegenwoordigt vele Libanese Sjiieten in de regering. Maar de AMERIKAANSE terrorismebestrijding, chief Nicolaas Rasmussen en ambassadeur-in-terrorismebestrijding Nathan Sales zei dat Washington zou nooit accepteren dat onderscheid te maken.

“Het tegengaan van Hezbollah is een topprioriteit voor de Trump administratie,” Sales vertelde verslaggevers, de aankondiging van de beloningen voor twee vermeende top-niveau Hezbollah agenten.

De omzet zei het State Department zou betalen $7 miljoen voor informatie die leidt tot Gister Hamiyah, vermeende hoofd van Hezbollah “Externe Veiligheid Organisatie.”

Nog eens $ 5 miljoen te bieden voor leads op Fuad Shukr, “een hoge militaire commandant van de Hezbollah in Libanon. AMERIKAANSE functionarissen geloven Shukr werd geboren in 1962, in Beiroet, of de Bekaa-Vallei.

Gister Hamiyah de US Treasury terreur blacklist aanwijzing worden vier mogelijke data van geboorte tussen November 1952 en Maart 1960, en drie potentiële Libanese geboorteplaatsen. Het beschrijft zijn eenheid als de ESO als “de Hezbollah-element verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en uitvoering van terroristische aanslagen buiten Libanon.”

“Dit zijn de eerste Hezbollah-gerelateerde beloningen onder de Beloningen voor Justitie Programma in een decennium,” Sales gezegd.

“De Verenigde Staten en onze bondgenoten zullen agressief doel van het terrorisme, de infrastructuur en de financiële ondersteuning van de netwerken,” hij zwoer, afkomstig ondersteuning van ONS vrienden.

Maar hij waarschuwde dat “er moet meer werk worden gedaan.”

“Sommige landen hebben gekozen voor het aanwijzen van slechts Hezbollah militaire vleugel, waardoor de zogenaamde ‘politieke vleugel’ onaangeroerd. Maar dat is een vals onderscheid,” zei hij.

“Vergis je niet: Hezbollah heeft geen politieke vleugel. Het is een enkele organisatie, een terroristische organisatie, en het is rot tot in de kern,” betoogde hij.

De ambtenaren’ opmerkingen zullen worden beschouwd als het instellen van de toon met een voorsprong van Trump ‘ s aankondiging van zijn nieuwe Iran-strategie, die zal worden gericht op het terugdringen van Teheran invloed.

Hezbollah — een invloedrijke kracht in Libanon en de belangrijkste bondgenoot te zijn van Bashar al-Assad de Syrische regime — een doel. ONS Arabische vrienden, zoals Saoedi-Arabië zijn aandringen op een hardere lijn van Teheran, en een nauwe bondgenoot Israël is altijd alert Hezbollah ‘ s aanwezigheid in de noordelijke grens.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App