Nawaz Sharif-de zoon-in-law wimpers uit op Ahmanddiya gemeenschap

0
84

De Ahmadiyya gemeenschap werd uitgeroepen tot niet-Moslims in Pakistan door middel van een grondwetswijziging in 1974 tijdens de ambtstermijn van de voormalige minister-president Zulfikar Ali Bhutto.

Top Nieuws

  • BRD Medical College: 69 kinderen dood in 4 dagen, 19 in de laatste 24 uur

  • Ranchi agenda ‘ s movie review: Deze Anupam Kher en Jimmy Shergill starrer laat je probeert te definiëren zinloosheid

  • Virat Kohli onthult bijnaam voor Anushka Sharma, en het is echt schattig

De zoon-in-wet van Pakistan verdreven premier Nawaz Sharif en een PML-N wetgever is gestart met een tirade tegen de vervolgde de Ahmadiyya Moslims gemeenschap, zeggende: er is geen concept van jihad in hun “valse godsdienst”. Mohammed Safdar, een gepensioneerde kapitein van het pakistaanse Leger, vertelde de Nationale Assemblee gisteren dat Pakistan was een ideologische land en de minderheid van de Ahmadiyya gemeenschap vormt een bedreiging voor de Grondwet en de ideologie.

“Deze mensen [de Ahmadiyya] zijn een bedreiging voor dit land, de Grondwet en de ideologie. Deze situatie is in de richting van een gevaarlijk punt,” Safdar werd geciteerd zoals zeggend door de Dawn-Nieuws.

Roeping voor ‘actie’ tegen de Ahmaddiya gemeenschap, Safdar, een voormalig militair militair, zei dat hij wilde om een resolutie in de Nationale Assemblee roept op tot een verbod op de werving van Qadianis [Ahmadiyya] in de krijgsmacht”.

“Omdat hun het is een valse religie, er is geen concept van jihad,” zei Safdar, die zette zijn heftige argumentatie tegen de ononderbroken gemeenschap door de andere leden van het Huis.

Safdar is getrouwd met Maria Nawaz die naar verluidt klaargestoomd als Sharif ‘ s opvolger.

Safdar, met uitzicht op de corruptie-gevallen in de high-profile Panama Papieren zaak, ook kritiek op de naam van de Quaid-i-Azam Universiteit (QAU) fysica centre nadat Professor Dr inmiddels uitgereikt en rijd rond de Salam, de eerste nobelprijswinnaar — de redenen voor de wetgever van de bezwaren van de wetenschapper is de Ahmadiyya geloof.

“Wij zullen niet van een dergelijke instelling die met hem verbonden zijn,” zei hij.

De naam van de fysica centre was goedgekeurd in December 2016 door Sharif, die had ook ingestemd met een subsidie voor vijf jaarlijkse beurzen voor Pakistaanse PhD-studenten.

Dit programma heet de Professor inmiddels uitgereikt en rijd rond Salam Fellowship. Nucleaire fysicus inmiddels uitgereikt en rijd rond Salam afkomstig uit de Ahmadiyya gemeenschap, waarvan de leden vormen een minderheid in Pakistan. Haar leden werden geconfronteerd met vervolging en werden verklaard niet-Moslims in Pakistan door middel van een grondwetswijziging in 1974.

Safdar dan aangespoord rechtse Jamaat-e-Islami wetgever Sahibzada Tariqullah voort te brengen een resolutie tegen het hernoemen van de QAU natuurkunde centrum.

De Ahmadiyya gemeenschap werd uitgeroepen tot niet-Moslims in Pakistan door middel van een grondwetswijziging in 1974 tijdens de ambtstermijn van de voormalige minister-president Zulfikar Ali Bhutto.

Deze maatregel werd later gevolgd met de voormalige president Gen Ziaul Haq, waardoor het een strafbaar feit voor Ahmadiyyas te noemen zichzelf Moslim of om te verwijzen naar hun geloof als de Islam.

De gemeenschap is ook een verbod van de prediking alsmede van reizen naar Saoedi-Arabië voor de bedevaart. Ze zijn ook niet toegestaan te publiceren van enig materiaal met het uitdragen van hun geloof.

De leden van de gemeenschap hebben vaak het doelwit in het pistool aanvallen. Een aanval op twee Ahmaddiya plaatsen van aanbidding in Mei 2010 die werd uitgevoerd door zelfmoordterroristen geleid tot 80 doden.

Safdar en zijn vrouw Maryam momenteel geconfronteerd worden met een proef in een corruptie-zaak ingediend door de Nationale Toerekenbare Bureau. Safdar werd gearresteerd op maandag en gepresenteerd voor de rechtbank die bracht hem op borgtocht.

De vroegtijdige zinderende aanval tegen de minderheid van de groep zou kunnen zijn van een poging om de aandacht afleiden van het geval, en zoeken de sympathie van rechtse groepen, volgens analisten.

Voor al het laatste Pakistan Nieuws, download Indian Express App