Maleise sultans in zeldzame interventie op intolerantie

  0
  52

  Ongeveer 60 procent van de maleisische bevolking van ongeveer 30 miljoen Islamitische Maleiers en het land is ook de thuisbasis van grote Christelijke, Boeddhistische en Hindoeïstische minderheden.

  Top Nieuws

  • BRD Medical College: 69 kinderen dood in 4 dagen, 19 in de laatste 24 uur

  • Ranchi agenda ‘ s movie review: Deze Anupam Kher en Jimmy Shergill starrer laat je probeert te definiëren zinloosheid

  • Virat Kohli onthult bijnaam voor Anushka Sharma, en het is echt schattig

   

  Maleisië negen sultans hebben uitgegeven in een zeldzaam statement waarin bezorgdheid wordt geuit over de “verdeeldheid acties” in de naam van de Islam, zoals angsten groeien van toenemende intolerantie in de multi-etnische land.

  Verwijzend naar een controverse in de laatste maand meer dan wasserettes in twee staten die verboden niet-Moslim klanten, de vereerde sultans mensen te volgen beginselen die zijn vastgelegd in de grondwet van het land, die zeggen, dat respect moet worden toegekend aan iedereen, ongeacht hun geloof of etniciteit.

  “De Maleise Vorsten heel serieus nemen van de problemen van eenheid en harmonie onder de burgers van deze multi-etnische en multi-religieuze land”, zeiden ze in een gezamenlijke verklaring laat dinsdag.

  Ongeveer 60 procent van de maleisische bevolking van ongeveer 30 miljoen Islamitische Maleiers en het land is ook de thuisbasis van grote Christelijke, Boeddhistische en Hindoeïstische minderheden.

  De verklaring zei de recente acties van bepaalde mensen had “verder gegaan dan alle aanvaarde normen van fatsoen”, en dat dergelijke acties kunnen schadelijk zijn “wanneer ze ten onrechte geassocieerd met of gepleegd in de naam van de Islam”.

  De wasserettes in de staten van Johor en perlis gebruiken uiteindelijk overeengekomen dienen alle klanten, ongeacht hun religie, nadat ze waren veroordeeld door de staat sultans.

  “Als een religie die spoort zijn volgelingen te worden respectvol, matige en inclusief is, de reputatie van de Islam moet niet steeds worden besmet door de verdeeldheid acties van bepaalde groepen of individuen,” de sultans zei.

  De verklaring kwam voor op hun jaarlijkse Conferentie van Oversten.

  De wasserette controverse was de laatste incident naar stoke zorgen dat een van oudsher tolerant merk van de Islam wordt uitgehold door de toenemende invloed van fringe hardliners en conservatieve politici.

  Er was volkswoede vorige maand na een jaarlijkse bierfestival in Kuala Lumpur werd geannuleerd na tegenstand van een invloedrijke Islamitische politieke partij.

  Een parlementaire democratie, Maleisië heeft een uniek systeem waarin de Islamitische sultans dienen als de ceremoniële hoofden van de negen van het land van de 13 staten, afwisselend als de natie het boegbeeld van de koning om de vijf jaar.

  De sultans hebben geen formele macht, zelden dabble in de politiek, en hun verklaringen zijn niet bindend.

  Maar het eeuwen-oude koninklijke families krijgen veel respect als symbolen van Maleisië erfgoed en de voogden van het Islamitische geloof in het land.

  Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App