Internationella Dagen för flickor: i Dag, fattiga flickor till steg i för 11 diplomater

0
62

Barn under Rosa Turban kampanj på Internationella dagen för flickor. (Snabb Fil Foto)

Översta News

  • Själv kör bilar som inte är redo, även om Kalifornien road regler kan sätta trenden

  • VIDEO: Topless kvinna dödades efter att krossa huvudet på lampan efter att hänga ut för att flytta bilen

  • Aarushi Talwar mordfall: Talwars’ frikänd, vänner, familj och väl glädjas

I en första sådan händelse, minst 11 ambassadörer från olika ambassader i stockholm kommer att samlas för att fira den Internationella Dagen för flickor på onsdag. Sändebud i Förenta Staterna, Europeiska Unionen (EU), Spanien, Sverige, Frankrike, tjeckien, Nederländerna, Slovenien, Frankrike, Sydafrika och Nya Zeeland kommer att ge upp sina platser för flickor från fattiga bakgrund för en dag.

Detta är en del av dessa ambassader ” engagemang för att främja jämställdhet, ökat inflytande för kvinnor och flickor, och främjande av de mänskliga rättigheterna, enligt organisatörerna.

De insatser kommer på en intressant tid, då kvinnor världen över — från USA till Europa och Asien till Afrika — utmanar könsstereotyper.

“Den här idén om ett övertagande diskuterades bland de uppdrag, och den samordning som skett genom en frivillig organisation som arbetar för flickors rättigheter. Vi tyckte idén var ganska kraftfull, och skickar ett meddelande till den Indiska samhället,” en Europeisk diplomat, som var en del av processen, berättade för The Indian Express.

Medan den diplomatiska gemenskapen i Delhi har ofta kommit tillsammans om viktiga frågor, detta är utnyttjandet av de största omfattning under de senaste åren mot orsaken till flickan barn. Diplomatiska beskickningar nyligen hade kommit tillsammans med frågor om HBT-personers rättigheter, och har haft paneldiskussioner för att sprida medvetenhet.

För onsdag, dessa flickor har valts ut noggrant, från olika bakgrunder, från sena tonåren till tidig tjugoårsåldern —och de representerar olika samhällen. “Vi ville ha denna övning för att vara så inkluderande som möjligt,” en diplomat är involverade i processen sa.

Så Neha Siddiqui, 22, kommer att ta över Eu-delegation. “Vi talade med henne och Neha känner ett överväldigande behov av att slåss mot stereotypa beteenden som pesten hushåll i hela landet. Hon ser flickor’ ‘Övertagande’ som en möjlighet att ta upp frågor som möter flickor, och på någon nivå bidrar till att skapa eller förbättra den befintliga situationen och politiken,” en representant för Plan Indien, den ideella organisation som hjälpte till med att sätta upp övningen, sade.

Heena Praveen, 24, kommer att ta över rollen som chargé d ‘ affaires i USA till Indien, MaryKay Förlust Carlson. Heena berättade för Amerikanska diplomater som “diskriminering” och “tidiga äktenskap för flickor” är frågor som behöver omedelbar uppmärksamhet. Flickor och övertagande är en möjlighet till inblick i vad hennes framtid kan bli, och uppmuntra andra att ta steget mot en förändring, hon har lärt mig att ha berättat för tjänstemän.

Arton år gammal Babita förväntas att ta över rollen som ambassadör i Frankrike till Indien, Alexandre Ziegler. “Detta kommer att hjälpa till att bygga förtroende och att tjejer gillar henne för att jaga sina drömmar och strävar efter att förändra världen runt,” en diplomat.

Men varför “uppköp”?

En Plan Indien representant sade att uppköp kan bidra till att höja medvetenheten, att börja en meningsfull process med berörda parter och skapa en varaktig förändring. Genom detta, sade hon, “vi hoppas att fira den kraft och potential som finns hos flickor med världen på en global dag tillägnad tjejer…och engagera unga människor genom en meningsfull och ge processen.”

Hon sade, “Detta kommer att gå en lång väg mot vårt flickors rättigheter rörelsen: för att säkerställa att flickor överallt lära, leda, besluta och frodas. Utmaningar för flickor i ockuperar utrymmen och platser där de sällan sett eller hört.”

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App