Internationale Dag van het Meisje Kind: Delhi laagste rangen in gender ratio bij de geboorte

0
82

Kinderen tijdens de Roze Tulband campagne op de Internationale dag van het meisje. (Express Foto Bestand)

Top Nieuws

  • Zelf-rijdende auto ‘ s nog niet klaar, hoewel Californië road regels kan stellen trend

  • Verkiezing Nalaten: EG kondigt poll data voor Himachal Pradesh, maar niet voor Gujarat

  • VIDEO: Topless vrouw vermoord na het inslaan van het hoofd op de lamp te plaatsen na het hangen van rijdende auto

De meest recente gegevens van de National Family Health Survey (NHFS) blijkt dat zeven Staten in het land viel kort van de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) benchmark voor geslacht-ratio bij de geboorte.

De normale geslacht ratio bij de geboorte, volgens de WHO, tussen 102-106 jongens voor elke 100 meisjes. Dit vertaalt zich naar 943-980 meisjes voor elke 1000 jongens.

De gegevens vrijgegeven door NHFS blijkt dat Delhi, de hoofdstad, heeft de laagste geslacht ratio bij de geboorte. Het aantal meisjes dat voor elke 1000 jongens is schrikbarend laag op slechts 817, een scherpe daling van 840 in 2005-06.

Verrassend, Jharkhand, die was meer van het aantal meisjes (1091/1000) dan jongens in 2005-06, zag een enorme daling in termen van het meisje bevolking (919/1000) in 2015-16.

Staten zoals Uttar Pradesh en Uttarakhand, die een hoge kindersterfte, niet verbeterd in de afgelopen tien jaar. Madhya Pradesh en Odisha, al boven het landelijk gemiddelde (919/1000), deden het slecht in 2015-16.

De gender bias is ook duidelijk in de voorwaarden van inschrijving in de school. De gegevens van de Wijk informatiesysteem voor het Onderwijs laat zien dat de bruto inschrijving ratio stond op 56 procent in 2015-16 voor het hoger secundair onderwijs, wat betekent dat slechts 1 op de 2 meisjes volledige opleiding in het land. De 2011 Census data toont aan dat het percentage analfabetisme onder meisjes (13.2%) is hoger dan de jongens (10 procent).

Hoewel de overheid initiatieven, zoals het Recht op Onderwijs (RTE) en ‘Beti Padao, Beti Bachao’, het beleid en de belangenbehartiging van de groep de rechten van het Kind (HUILEN) merkt op dat de “basic mentaliteit van de samenleving in de richting van de meisjes is nog niet veel veranderd.

“Met een bevolking van 225 miljoen meisjes zijn goed voor 48% van India’ s kinderen. Nog een meisje in India wordt nog steeds geconfronteerd met discriminatie in bijna elk aspect in elke fase van ons leven – in het benaderen van de juiste voeding en gezondheid tijdens de kindertijd, de adolescentie en de zwangerschap, met goed onderwijs, genieten van een gelijk recht om deel te nemen aan de besluitvormingsprocessen binnen het gezin ruimte en in de externe wereld. Om de onderliggende ongelijkheid tussen man en vrouw die in het bezit meisjes, India heeft opnieuw zij aan zij en het ondernemen van gerichte initiatieven, en daarmee investeringen, voor het meisje kinderen, en ook toezien op de voortgang en herzien van strategieën op een regelmatige basis.” Zei Komal Ganotra, Directeur Beleid & Belangenbehartiging, de rechten van het Kind en U.

“Om een transformationele verandering in onze maatschappij mogelijk is, de eerste stap is om verandering teweeg in de mentaliteit niveau. Het is pas wanneer we gezamenlijk de strijd van het patriarchaat, discriminatie, gender gebaseerd geweld dat meisjes vrij leven. Zouden We het niet voor het vieren van een speciale ‘Meisje Kind Dag’ te praten over hun situatie en het verheerlijken van hun prestaties de dag dat we allemaal vieren het bestaan van meisjes als gelijken in onze samenleving.” Ze verdere toegevoegd.

In India zijn meer dan 18 lakh meisjes die jonger zijn dan 14 jaar zijn getrouwd, en meer dan een derde van hen (4.2 lakh) kinderen. Volgens de Volkstelling van meer dan 44 lakh meisjes die jonger zijn dan 14 zijn werken, en meer dan 3 lakh van hen zijn getrouwd en werken.

“Dit zijn kinderen die nauwelijks in hun tiener – een kritiek moment dat speelt een grote rol in het vormgeven van hun leven,” ROEP opmerkingen.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd