I Bihar klass 7 frågor papper, Kashmir är ett separat land

0
57

Frågan var utformat som en övning i en engelsk lärobok. (Representativ bild)

Relaterade Nyheter

  • BTET 2017 resultat: Vet hur man ansöker om granskning bsebonline.net

  • Varför Bihar Styrelsen toppers är inte alltid lycklig?

  • Bihar Styrelsen klass 10 resultat förklarade: Prem Kumar toppar, säkrar 93 procent

Kashmir felaktigt räknat som ett land i en fråga för studenter som förekommer i en undersökning utförd enligt statens Sarva Shiksha Abhiyan i Bihar-distriktet, en utbildning avdelning tjänsteman sade i dag.

Klass 7 studenter ombads att ge namnen på de människor som bor i fyra länder”, med Kashmir räkna bland listan. Bihar Utbildning Projektet Rådet (BEPC), som genomför undersökningar, senare erkänt felet och framförde en ursäkt.

Efter ett löst exempel — “folket i Kina kallas Kinesiska” — eleverna i Vaishali distriktet ombads att skriva vad invånarna i Nepal, England, Kashmir och Indien kallades. Den frågan dök upp i den engelska tidningen för halvårs-undersökningar som hölls tidigare i veckan. “Det var ett tryckfel som vi uttrycker vårt djupa beklagande. Frågan kommer inte att beaktas vid tiden för utvärderingen,” Rajeev Ranjan Prasad, statliga handläggare med BEPC.

Han sa att de undersökningar som genomfördes som en del av Sarva Shiksha Abhiyan, statliga program för grundläggande utbildning. Frågan var utformat som en övning i en engelsk lärobok, där eleverna ombads att skriva hur människor i en viss “land” nämns.

“Det skulle ha varit något problem om den sneda mark var det mellan land och stat. Frågan papper, men som utarbetats centralt, var ut lokalt i distrikten och det fanns inga klagomål från någon annanstans”, sade Prasad.

Den BEPC kommer att undersöka saken och diskutera möjliga åtgärder för att undvika sådana misstag i framtiden, tillade han.

För alla de senaste Utbildning Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App