Högsta Domstolen reserver dom på “living will” i fall av passiv dödshjälp

0
100

Föreställande foto

Relaterade Nyheter

  • Högsta Domstolen hindrar styrelsen för Amrapali Gruppen från att lämna landet

  • SC vägrar att ändra för att förbjuda försäljning av fyrverkerier i Delhi-NCR före Diwali

  • Vill “knoppa av’ Yamuna motorvägsprojekt, Jaypee berättar SC

Högsta Domstolen på onsdagen reserverade sig om “living will” i fall av passiv dödshjälp, rapporterade nyhetsbyrån ANI. En fem-domare Konstitutionen bänk bestående av högsta Domstolen i Indien Dipak Misra var man beslutar om en petition från en icke-statlig ORGANISATION på frågan om dödshjälp och “living will”. Sökanden har hävdat att “en levande vilja” ger patienten Rätt att dö fridfullt, som är en del av Rätten till Liv garanteras av Konstitutionen i enlighet med Artikel 21.

“En levande vilja” är när en patient beslutar för sig själv om de bör eller inte bör läggas på life support i händelse av en terminal sjukdom. Icke-statliga organisationer råd Prashant Bhushan menade att om människor är tillåtna att göra ett testamente, med nödvändiga skyddsåtgärder, det skulle göra det möjligt för dem att välja döden utan förlänger deras lidande. Bhushan tillade, “att Tvinga en person att ta medicinsk behandling mot sin vilja är också en social fråga. Å ena sidan är du kort av medicinsk utrustning etc, och på andra sidan, du tvinga dem som är i en hopplös situation för att ta behandling.”

Det Centrala har varit att pröva ett förslag till en lag som tillåter passiv dödshjälp, men det motsätter sig den “levande vilja” – klausul med hänvisning till en rädsla för att det skulle kunna missbrukas.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App