Högsta Domstolen har PIL utmanande Navjot Singh Sidhu deltar i komedi show

0
49

Representationl syfte.

Översta News

  • Själv kör bilar som inte är redo, även om Kalifornien road regler kan sätta trenden

  • VIDEO: Topless kvinna dödades efter att krossa huvudet på lampan efter att hänga ut för att flytta bilen

  • Aarushi Talwar mordfall: Talwars’ frikänd, vänner, familj och väl glädjas

Ett allmänt Intresse Rättstvister (PIL) söker en vägbeskrivning för att begränsa Navjot Singh Sidhu från att delta i en tv-show förklarades infructuous tisdag i Punjab och Haryana högsta Domstolen efter det att framställaren berättade Domstolen att visa avbröts förra månaden. Aktivist och jurist Hari Chand Arora hade närmade sig högsta Domstolen i April söker riktningar för att begränsa Sidhu från att delta i en komedi tv-show och även en annons för att främja en enhet på engelska lärande. Han hade sagt att hans deltagande i programmet och annons bryter mot etiska regler och konventioner som gäller för människor i det offentliga livet.

Under återupptagit handläggningen av målet innan uppdelningen bänk av Rättvisa Ajay Kumar Mittal och Rättvisa Amit Rawal, förespråkar Arora informerade Domstolen om att kanalen har slutat att sända programmet från 2 September. Divisionen bänk omhändertas av grunden efter
inlämning.

En division bänk under handläggningen av målet i Maj hade sett att den underliggande frågan i fråga om anständighet och självbehärskning. “Vi har inga tvivel om att det är en allvarlig fråga, men hur långt kan rätten förlänga sin behörighet. Vi kan inte börja moraliska polisarbete på politiker när allt är de förtroendevalda. Vi kan enas om, men berätta för oss hur gör vi för att rättsligt genomdriva det,” division bänk av Rättvisa S S Saron och Rättvisa Darshan Singh hade observerat den 11 Maj hörsel. Båda domarna har gått i pension sedan dess.

Om inte kallelse har skett till Punjab regeringen eller ministern i PIL, Generaladvokat i Punjab Atul Nanda under tidigare förhör hade angripna hanteringen av ansökan och sa att de förhållningsregler som gäller endast till tjänstemän och inte politiker. “Framställningen är en missuppfattning. Sökanden har åberopat de regler för uppförande som inte är tänkt att gälla för den minister.” Nanda hade sagt.

För alla de senaste Nyheterna Underhållning, ladda ner Indiska Snabb App