Haryana regeringen planer på att bygga små dammar: CM Manohar Lal Khattar

0
65

Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar. (Fil)

Relaterade Nyheter

  • Ingen licens för nya butiker kött i Gurugram s bostadsområden: Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar

  • Regeringen står inför flak för att ‘ta bort’ svart dupattas av kvinnor kommer att CM Manohar Lal Khattar möta

  • M L Khattar, Amarinder Singh i krig med ord över Honeypreet gripandet

Haryana Chief Minister Manohar Lal Khattar på onsdagen sade att staten regeringen har planerat att bygga små dammar för utnyttjande av vatten från olika små rännilar av lägre Shivalik hills passerade genom staten.

Möjligheten rapporter av sju sådana dammar — Adi Badri, Darpur, Nagli, Chikan, Kansli, Khilanwal, Ambawali — till en beräknad kostnad av Rs 273 crore, har lämnats in till Centrum, Khattar sade i en officiell utgåva. Dammarna kommer att ha en lagringskapacitet på 15,130 hektar fötter, sade han.

Khattar sade att ett projekt till en beräknad kostnad av Rs 235 crore har godkänts i-princip för att utnyttja cirka 140 cusecs av behandlat avfall, som vatten på 35 platser i två distrikt i delstaten. Regeringen har en plan för att utnyttja det renade vattnet från Avloppsreningsverk avloppsreningsverk (STPs) av staten, sade han. “Ett pilotprojekt kostar Rs 3.65 crore har tagits upp för att använda renat avloppsvatten från tre STPs nämligen Ladwa, Shahbad och Pehowa städer som skulle gynna bönder i tre byar och för att bevattna 290 hektar mark av micro-bevattningssystem,” chief minister sade.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App