Hafiz Saeed zal worden uitgebracht als het bewijs niet ingediend: Pakistan hof

0
69

Jamaat-ud-Dawa chief Hafiz Saeed is onder huisarrest geplaatst in Lahore onder de Anti-Terrorisme Wet sinds januari 31. Bestand Foto

Gerelateerd Nieuws

  • Mainstreaming Terreur

  • Pakistan wil verbod partij gesteund door Hafiz Saeed

  • Terroristische leider Hafiz Saeed de detentie verlengd met een maand

De Lahore Hoge Hof waarschuwde woensdag dat 26/11 Mumbai aanval brein Hafiz Saeed ‘ s huisarrest zou worden gereserveerd als de pakistaanse regering niet van het indienen van het bewijs tegen hem.
De Jamaat-ud-Dawa (JuD) chief en zijn vier assistenten – Abdullah Ubaid, Malik Zafar Iqbal, Abdul Rehman Abid en Qazi Kashif Hussain – zijn onder huisarrest geplaatst in Lahore onder de Anti-Terrorisme Wet sinds januari 31.
De Lahore Hoge Hof hoorde een pleidooi tegen Saeed ‘ s detentie op dinsdag. Echter, de afwezigheid van het interieur secretaris, die werd verondersteld te verschijnen, samen met de gegevens van de zaak, geërgerd door de rechtbank. “Geen burger kan worden vastgezet voor een langere periode op basis van louter een verzameling krantenknipsels,” merkte het hof.
“Het gedrag van de overheid toont het heeft geen substantieel bewijs tegen de indieners van de verzoekschriften. De aanhouding van verzoekers zullen opzij worden gezet als er geen concreet bewijs is voorgelegd aan het hof,” Justitie Syed Mazahar Ali Akbar Naqvi zei. Een ambtenaar van het ministerie van binnenlandse zaken, door de plaatsvervangend procureur-generaal, vertelde de rechtbank dat de secretaris niet konden deelnemen aan de procedure door de onvermijdelijke officiële verantwoordelijkheden in Islamabad en zocht de tijd om een antwoord op de petitie. Justitie Naqvi betreurt het dat een leger van ambtenaren werd toegewezen aan het beschermen van een ambtenaar, maar geen enkele officier was beschikbaar om te helpen bij de rechtbank. Klagen op herhaalde verzoeken om verdaging, zei de rechter dat de wet officieren wilde de rechter om te stoppen met werken en de zitting verdaagd tot en met 13 oktober.
Saeed is voorstander van Een K Dogar betoogde de regering vastgehouden de JuD leider op basis van vrees en van horen zeggen. Hij zei dat onder de wet geen vermoeden en aanname aanleiding zou kunnen geven tot enige vrees, tenzij het werd ondersteund door bewijzen.
De Punjab overheid had eerder vertelde de rechtbank als de Art leiders werden uitgebracht, hun activiteiten zou een bedreiging voor de openbare veiligheid en kan leiden tot schending van de openbare orde. Op 25 September van het huisarrest Saeed en anderen werd verlengd met nog eens 30 dagen.

Voor al het laatste Nieuws, download Indian Express App