Ga ZITTEN op de blackmoney onder de RTI-Act: CIC

0
161

De SIT indringende zwart geld is verantwoording verschuldigd is onder de RTI Handelen. (Illustratie: C R Sasikumar)

Gerelateerd Nieuws

  • Ministerie van financiën stuurt zwart geld rapporten van Parlementaire panel

  • Wat let verbod werd verondersteld te doen, wat er werkelijk is gebeurd op de grond

  • India, Zwitserland stap in de strijd tegen de fiscale fraude

De Supreme Court benoemd tot Speciaal onderzoeksteam op zwart geld is verantwoording verschuldigd is onder de RTI Wet, de Centrale Commissie Informatie heeft gehouden. Brengen ZITTEN onder de RTI Wet Informatie-Commissaris Bimal Julka zei elke actie van de regering moet worden bekrachtigd in het openbaar belang en voor het grotere publiek goed.

De SIT werd op bevel van het Hooggerechtshof in 2014 door middel van een regering kennisgeving te suggereren methoden om af te remmen zwart geld in de economie.

De ZIT, die wordt geleid door de voormalige rechter aan het Hooggerechtshof MB Shah, is verantwoordelijk voor het onderzoeken van gevallen van zwart geld verstopt in het buitenland door coördinatie van de verschillende leden van de Reserve Bank van India (RBI), het Intelligence Bureau (IB), de Handhaving Directoraat (ED), het Central Bureau of Investigation (CBI), de Financial Intelligence Unit, het Onderzoek en de Analyse van de Vleugel (RAW) en DRI.

De zaak had betrekking op de RTI-query verzonden door activist Venkatesh Nayak naar Ministerie van Financiën veeleisende informatie op zeven punten, waaronder fotokopie van de brief die naar verluidt geschreven door Herve Falcini, voormalig medewerker van de Genève Tak van de HSBC-Bank aan de Voorzitter, Speciaal Onderzoek Team (SIT).

Het Ministerie en de Fiscale afdeling geweigerd deel van de informatie citeren van ontheffing van bepalingen van de RTI-Wet met betrekking tot fiduciaire capaciteit en de lopende onderzoek. Ze zei ook dat een deel van de informatie kan worden met de lid-secretaris, ZITTEN.

Nayak benaderde de Commissie pleit gepaste bestellingen erkenning van de Bijzondere Opsporings Team (SIT) op Zwart Geld als een “Openbaar Gezag” in de zin van artikel 2, onder h), van de RTI-Act, 2005.

Tijdens de hoorzitting van de revenue department ambtenaar zei dat alle RTI toepassingen met betrekking tot de SIT werden behandeld door hun afdeling door sorteren ingangen van afdelingen/divisies betrokken.

Op een query door de Commissie, of de RTI-toepassingen met betrekking tot de SIT werden beantwoord of niet, de officiële antwoordde bevestigend, maar de ingediende dat geen aangewezen centrale public information officer (om te reageren RTI toepassingen) of op de Eerste appellate authority werd aangesteld door het ZITTEN.

“Wanneer een overheidsinstantie is grotendeels gefinancierd door de Overheid en voert de plicht van terug te brengen vermist geld onrechtmatig gehouden op bankrekeningen in het buitenland, het was in wezen het uitvoeren van een Publieke taak en dus iedere burger heeft het recht te weten over bepaalde informatie in het kader van de RTI-Act, 2005,” zei hij.

Hij zei dat ZITTEN was gevormd door een centrale overheid kennisgeving zo is er “geen bereik van ambiguïteit” bij het beschouwen van het ZITTEN als een “lichaam”, zoals voorzien in de definitie van “Openbaar Gezag” onder de RTI Handelen.

“…overwegen de geest van de RTI-Act, 2005 en in het licht van de voorwaarden die zijn vastgesteld bij artikel 2, onder h), van de RTI-Act, 2005 zou het juist en passend is te verklaren ZITTEN, een Openbare Instantie meer voor de reden dat het uitvoeren van een vrome publieke taak geschonken aan het door het Hooggerechtshof van India van het terugbrengen van de verdwijning geld op buitenlandse bankrekeningen door Indianen of andere entiteiten die actief zijn in India,” zei hij.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App