BJP roept Ram beeld Rahul trekt massa in Gujarat

0
56

Rahul Gandhi in poll-gebonden Gujarat. (Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Restocking na GST en het festival seizoen push IIP negen-maand hoog

  • O Panneerselvam voldoet aan PM Modi in Delhi

  • PM Narendra Modi ‘ in Bihar morgen, bondgenoot JD(U)’s verwachtingen

Als Rahul Gandhi bereidt om over te nemen als het Congres president, later deze maand, zijn opmerkingen in Gujarat deze laatste paar dagen leek te hebben raakte een snaar, waarschijnlijk voor de eerste keer in de drie jaar sinds de BJP aan de macht kwam. Hij werd begroet door nieuwsgierige menigte, onderwierpen zich aan te vragen door jonge studenten en journalisten die behoren tot de TV-zenders zoals de Zee TV die openlijk afgestemd op de regerende partij en reageerde met one-liners die de spullen van de echte politieke satire.

Op Karjan, Vadodara, verwijzend naar het nieuws portal ‘The Wire’ s verhaal over hoe BJP-partij van president Amit Shah ‘s zoon, Jay Shah’ s bedrijf had schoot de rijkdom diagrammen, aangezien de BJP aan de macht kwam, Rahul beschreven hem als een lichtend voorbeeld van Start Tot India, van de minister flagship programma.

De PM ‘ s favoriete slogan op empowerment van het meisje, kind, “Beti bachao” moet lees “Beta bachao,” Rahul zei. Spoofing de BJP ‘ s beschuldiging dat hij een Prins onder het proletariaat, een “shehzada,” het Congres leider zei dat het misschien meer relevant zijn voor de beschrijving van de huidige stand van zaken als “Sjah-zaade,” Sjah-die-is-vragen-voor-meer.

Het is duidelijk dat de Congres-leider speech-schrijvers doen een betere baan. Misschien is de partij van de sociale media team komt met betere hashtags. @VikasGando, de Twitter-handle die heeft geleid tot heel wat opschudding in Gujarat spoofing premier Modi ‘ s “vikas” of ontwikkeling slogan en die was duidelijk gesproken door verschillende Congress party Twitter handgrepen, heeft Patidar leider Hardik Patel foto spatte over de kop. Is dit een indicatie zijn van een informele overeenkomst tussen Hardik en Rahul ?

Ten minste Patel ‘ s recente cryptische tweet: “BJP ki ek bhi yatra ko janta ka samarthan nahin mil raha hai,” (de BJP niet steeds alle steun van de mensen in elke yatra) bevestigt het feit dat hij niet reageert op de BJP ‘ s biedt het verlichten van de pijn van de Patidar gemeenschap.

Als voor de opgespeld tweet op de Trinamool het Congres en Twitter-handle @abarTMC , die vertelt BJP woordvoerder Nupur Sharma “ga naar Google, type rellen in Gujarat en zie de beelden…” de mogelijkheid dat Mamata Banerjee is ook aan boord van een grotere, nog steeds – informele anti-BJP paraplu, in afwijking van het Trinamool Congres afwezigheid van cachet in Gujarat, is een no-brainer.

Het was geen toeval dat de BJP-partij blauwe vogeltjes beland in Amethi de exacte dag Rahul Gandhi was het tekenen van de drukte in Gujarat. Nog belangrijker is UP-chief minister Yogi Adityanath verklaring op dezelfde dag dat een Rs 100-crore beeld van de god Ram zal worden gebouwd op de oevers van de Saryu rivier, in Ayodhya, om dit te vieren zijn geboorteplaats en brengen de toeristen.

Immers, zei BJP woordvoerder Sambit Patra, als een beeld van de god Ram is niet gebouwd in Ayodhya, waar anders zal het worden gebouwd?

Patra is recht. Als de klok gaat onverbiddelijk in de richting van de 2019 algemene verkiezingen – nog maar twee jaar zijn de linker — en de economie toont weinig neiging om zich te verbeteren, de partij moet een voldoende grote idee van deze apparaten magnetiseren van de kiezer. Wat is een beter idee is dan om het idee van een Ram standbeeld als een Ram mandir op de bestreden ‘janmabhoomi’ ?

Het Hooggerechtshof heeft al besteld dat het geval is worden regelmatig gehoord. Het lijkt erop dat de RSS duwen voor een tempel en de regerende partij is perfect in sync met dat verzoek. De RSS-wil de Babri Masjid Actie Comité en de andere nee-zeggers te treden vrijwillig. De fluwelen handschoen zal binnenkort worden uitgebreid met het verzoek om hun verzet tegen de “Hindoe Samaj.”

“Dat is alles wat we willen, een tempel voor onze geliefde Heer Ram, en wij hopen dat u het naar ons”, een RSS-insider zei, toevoegend, “de Moslim-gemeenschap zal zeker toe te treden tot ons verzoek.”

Vraag is, zal het verwijderen van de fluwelen handschoen helemaal overbodig?

Met twee jaar te gaan voor de 2019 verkiezingen, lijkt er iets te veranderen in de publieke sfeer. Of Rahul Gandhi en de Congres partij in staat te tikken in deze stemming shift zijn van cruciaal belang voor de toekomst van de grand old party.

Rahul ‘ s toelating dat de 2014-debacle eindelijk wat verstand in zijn hoofd is rapturously begroet door zijn partij (“Itni buri tarah haraya ki peet-peetkar akal aayi”). Zeker, de erkenning van de fouten uit het verleden is de eerste stap naar de wederopbouw en vooruit. Maar als de vermeende Congres president niet lukt om te profiteren van deze stemming verschuiving in de komende deelstaatverkiezingen in Gujarat, Madhya Pradesh en Rajasthan, door het bouwen van allianties en coalities met gelijkgestemde outfits en partijen, werkt full-time in de verenigde staten gaan voor de verkiezingen, zodat de kiezers denkt dat hij is minstens een half-serieus over politiek dat een full-time inzet – en niet achter de winnende te zijn social media team – de Congres partij kan nog steeds een kans tegen de machtige BJP machine.

‘De Draad’ verhaal op Amit Shah ‘ s zoon heeft, heeft het zeker gedaan wat morele schade en kreeg nog een gesprek aan ontevreden BJP insiders. De Rs 100-crore gerechtelijke vervolging tegen de kleine news portal, afgezien van overeenkomsten met een David-Goliath te bestrijden, is zeker bedoeld als een show van kracht op het deel van de regerende partij. Genoeg partij woordvoerders en ministers hebben gezegd dat “we” niets verkeerd hebt gedaan.

Het lezen van de thee-bladeren op dit moment niet vertellen ons veel, behalve de anticipatie van achteraf. Het was op dit punt, zullen we zeggen, twee jaar, dat Rahul Gandhi besloot te doen zo-en-zo en Narendra Modi reageerde in zo-en-zo wijze, of vice-versa. Misschien is de minister-president zal het toevoegen van een andere hoofdhuid te zijn om het record te breken repertoire. Misschien is de gezamenlijke oppositie, die het Congres is één element, zal ontwaken uit haar diepe, Kumbhakarna-achtige slaap.

In dit seizoen van de festivals, zo herinneren we ons de goden die kwam aan het helpen van gewone stervelingen en de minachting die waren te zwak is om dat te doen als minister-president Modi heeft onlangs, door het aanroepen van ‘Shalya’ in de Mahabharata, met verwijzing naar de BJP leider Yashwant Sinha ‘ s kritiek – er is een interessant personage genaamd Kalayavan die werden verbrand door de brandende blik van Muchukunda in de Mahabharata. Zoals alles in de heldendichten, het verhaal is te ingewikkeld om hier te vertellen, maar wees gerust, Krishna is betrokken, wat betekent dat noch het begin noch het einde kan simpel.

Flash forward naar de 21e eeuw. Het lijkt erop dat de grot waar Muchukunda geleverd zijn fatale klap is gevestigd in de buurt van Mount Girnar in Gujarat of de Ananthagiri heuvels in de nabijgelegen Telangana. Misschien is er een geografische morele hier? Zoals ze zeggen in het cliché, bekijk deze ruimte te vinden.

 

Voor al het laatste Oordeel Nieuws, download Indian Express App

© IE Online Media Services Pvt Ltd