Bihar skåp godkänner reservation för ‘Divyangs” i prop jobb

  0
  52

  Bihar Chief Minister Nitish Kumar (PTI/Fil Foto)

  Relaterade Nyheter

  • PM Narendra Modi i Bihar i morgon, ally JD(U)’s hopp

  • Prop arbetar för att säkerställa att ingen behöver gå ut av staten för behandling, säger Kumar Nitish

  • Hemgift, barnäktenskap: Prop, Oppositionen ta ställning i Bihar CM Nitish Kumar ‘ s nya plankor

  Bihar Skåpet har godkända bokningar för personer med funktionsnedsättning i statliga jobb-och utbildningsinstitutioner. Kabinettet gav sitt godkännande under ett möte under ledning av Chief Minister Nitish Kumar, Skåp Sekretariat Institutionen Särskild Sekreterare Upendra Nath Pandey reportrar.

  Bestämmelsen har förts i enlighet med Personer Med Funktionsnedsättning, 2016, sade han. Kabinettet också godkände inrättandet av ett statens rådgivande styrelsen för egenmakt ‘Divyangjan” som avses i Lagen, sade han.

  Sekreterare olika avdelningar kommer att fungera som medlemmar av styrelsen, sade han, och tillade styrelsen kommer också att bestå av representanter från distrikten. Förutom två ledamöter från statens lagstiftande Församling och en från staten lagstiftande Rådet kommer också att vara medlemmar av styrelsen, Pandey sagt.

  Skåpet har också beslutat att betala ersättningar till statligt anställda regeringen enligt reviderade priser, Pandey sagt. Beslutet kommer bara en vecka före Diwali firas.

  Enligt den reviderade priser, HRA nu skulle 24 procent av den fasta lönen för anställda som är stationerade i Delhi, 16 procent för dem som är i Patna, åtta procent för de i distriktet huvudkontor, sex procent för dem i andra städer och fyra procent för dem som är inlagd på landsbygden. Ersättningar som familjeplanering ersättning och särskilda betalar för sekretariatet anställda, förutom de som är inblandade i teknik och forskning, har skrotats.

  För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App