Bihar kabinet keurt reserveren voor ‘Divyangs’ in govt banen

0
56

Bihar Chief Minister Nitish Kumar (PTI/Foto Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • PM Narendra Modi ‘ in Bihar morgen, bondgenoot JD(U)’s verwachtingen

  • Govt bezig ervoor te zorgen dat er geen behoefte om uit te gaan van state voor de behandeling, zegt Nitish Kumar

  • Bruidsschat, kind huwelijk: Regering, de Oppositie met het inventariseren van Bihar CM Nitish Kumar ‘ s nieuwe planken

De Bihar Kabinet heeft goedgekeurd reserveringen voor personen met een handicap bij de overheid banen en onderwijsinstellingen. Het kabinet gaf haar goedkeuring tijdens een vergadering voorgezeten door de Chief Minister Nitish Kumar, Kast Secretariaat van de Afdeling Speciale Secretaris Upendra Nath Pandey vertelde verslaggevers.

De voorziening is ingesteld in overeenstemming met de Personen Met een Handicap Wet, 2016, zei hij. De kast is ook goedgekeurd oprichting van een staat adviesraad voor de empowerment van ‘Divyangjan’ zoals voorzien in de Wet, heeft hij gezegd.

De secretarissen van de verschillende afdelingen zal dienen als leden van de raad van bestuur, zei hij, het toevoegen van de raad van bestuur zal ook bestaan uit vertegenwoordigers van de districten. Naast de twee leden van de staat, de wetgevende Vergadering en één van de staat wetgevende Raad zullen ook de leden van de raad van bestuur, Pandey zei.

Het kabinet ook besloten tot het betalen van vergoedingen aan een regering medewerkers per herziene tarieven, Pandey zei. De beslissing komt net een week van tevoren van het Divali feest.

Volgens de herziene tarieven, HRA zou nu 24 procent van het basissalaris voor werknemers die in Delhi, 16 procent voor degenen die in Patna, acht procent voor degenen die in het district hoofdkwartier van zes procent voor degenen die in andere steden en vier procent voor degenen geplaatst in landelijke gebieden. De emolumenten van de family planning-uitkering en speciale betalen voor het secretariaat van de werknemers, met uitzondering van degenen die betrokken zijn in engineering en research activiteiten, zijn gesloopt.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App