Behöver stor fond för river länka, säger Nitin Gadkari

0
77

Ordförande Ram Nath Kovind med Eu-ministrarna Nitin Gadkari och Uma Bharti i Delhi. PTI

Relaterade Nyheter

  • Byråkratin måste snabba beslut, säger Nitin Gadkari

  • Nitin Gadkari försäkrar att göra Polavaram projekt i drift i mitten av 2019

  • Banbrytande ceremonin för Wardha torr port i Maharashtra

Centrum kommer att undersöka möjligheterna att ställa upp en “stor fond” för projekt med anknytning till sammankoppling av floder, Unionens vattenresurser Minister Nitin Gadkari sade på tisdagen.

“Jag var i Gujarat med Premiärminister två eller tre dagar sedan, och vi diskuterade (finansiering för flod-som länkar samman projekt)…. Varför inte skapa en stor fond för genomförandet av dessa projekt…längs rader av stora fonden för bullet-tåg”, sade han.

På tal vid den femte upplagan av Indien Water Week, som invigdes av President Ram Nath Kovind, ministern sade sammankoppling av floder som är nödvändigt för att minska effekterna av översvämningar och torka. Han sade 30-projekt med anknytning till river sammankoppling hade identifierats, som kräver stora investeringar.

Gadkari sade hans verksamhet kommer att flytta ett förslag i Eu Kabinett bestående 285 bevattning projekt som planeras att tas upp nästa år för att ge bevattning till 1,88 crore hektar mark. Tjugo-sju bevattning projekt kommer att vara klar i slutet av detta år, hävdade han.

Tidigare vattenresurser minister Uma Bharti, som var närvarande vid händelsen, sade de projekt som är relaterade till Gadkari mission var också kopplad till hennes Dricksvatten och Sanitet Ministeriet.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App