‘Å motvirke Kina’, India-Sri Lanka felles militær øvelse i Pune fra Okt 13

0
75

I 2015, en felles militær øvelse ble gjennomført av hærer av India og Sri Lanka i Pune. (Fil Bildet)

Relaterte Nyheter

  • Øye på Kina, utenlandske secy S Jaishankar i Seychellene for infrastruktur-pakten

  • Britiske menneskerettighetsaktivist utestengt fra å delta i Hong Kong

  • I Kina over 270 holdt i falske militære ID-svindel

Mitra Shakti 2017, en felles øvelse mellom India og Sri Lanka for militært samarbeid og interoperabilitet, vil bli gjennomført i Aundh militærleir i Pune mellom oktober 13 og 25. Trening trening er ansett som en viktig innsats i Indias svar på Kinas økende innflytelse i Sør-Asia og det Indiske Hav regionen.

Hærens tjenestemenn sa sikte på felles trening er å bytte ut det beste av militær praksis i de to landene og bygge en sterk militære forhold mellom de to hærene. Øvelsen, den femte i serien, også sikte på å utvikle felles strategier ved å dele kompetanse til å gjennomføre operasjoner, særlig i møte opprør og motvirke terrorisme (CI og CT) miljø, sa en tjenestemann.

Øvelsen vil bli gjennomført over to uker, og forskarutdanninga vil omfatte våpen opplæring, grunnleggende militær taktikk og komplekse kamp strategier. Serien — Mitra Shakti — hadde startet i 2012, hovedsakelig som en reaksjon på Kinas innsats for å øke sin innflytelse i Sør-Asia og det Indiske Hav regionen. Hærer av India og Sri Lanka også tjene sammen i fns Fredsbevarende oppdrag.

Senior militære observatører i begge land vil være til stede på den Siste Taktiske Øvelsen som er planlagt å bli holdt i Aundh Militære Stasjonen på oktober 25.

Fjerde kapittel av øvelsen ble holdt på Sinha Regimental Sentrum i Ambepussa, Sri Lanka, i 2016, når hovedfokus var å øke interoperabilitet i CI-og CT-operasjoner under FN-mandat. Den Indiske betingede var representert ved en tropp fra Rajputana Rifler Regiment og Sri Lankas Hær var representert ved en tropp fra Sinha Regiment. Den tidligere felles militær øvelse ble gjennomført i 2015, i Pune.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App