Tussen de moord en de arrestatie van een verkiezingsoverwinning die gedwongen Jharkhand CM om te stoppen

0
56

Gopal Krishna Patar buiten de rechtbank in Ranchi. (Express Foto)

Gerelateerd Nieuws

  • NIA arrestaties voormalige Jharkhand minister Gopal Krishna Patar voor ‘afgepakt’ met Maoïsten te doden rivaal MLA

  • Christian opdrachtgever het stoppen van de gemeenschap van goederen kopen van onze leden: Hindoe Mahasabha, Bajrang Dal klagen

  • Verdeeldheid integratie

Gopal Krishna Patar, beter bekend als Raja Peter, geconfronteerd met criminele zaken, verslagen Jharkhand zwaargewicht Trainingsgroep Soren in een verkiezing en geprobeerd om een reputatie als maatschappelijk werkster onder de armen ook.

Op maandag, de Nationale recherche Bureau gearresteerd Peter voor zijn vermeende rol in de 2008 moord van Ramesh Singh Munda, dan MLA van Tamar, de stoel die een push-Peter in politieke prominentie — hij won de bypoll na de moord.

Zoon van K M Patar, een supervisor in het Tata Steel, Peter, nu 55, te toegetreden Tata Steel in 1979. Hij trouwde met Manisha aka Bela. Tegen de tijd dat hij versloeg Soren in Tamar in 2009, had hij verdiend een strafblad en werd een verdachte vervolgens op borgtocht in een geval onder verschillende IPC secties, met inbegrip van poging tot moord, De Indian Express had gemeld. Hij blijkbaar probeerde te hervormen zich door maatschappelijk werk in Tamar (ST), die zijn dorp, Ulidih.

“Ik was in sociaal werk en hij was heel hard werken en eerlijk in het veld,” zei Arti, zijn huidige vrouw, met wie hij trouwde in 2006. “Dat is waar we elkaar en besloten om te trouwen. Zijn haar was een beetje krullend toen, en is nu recht en lang. Dat maakt hem opvallen. Hij leest veel en is vloeiend in het engels.”

Arti is toegestaan om hem te ontmoeten tijdens de vier dagen in voorarrest periode. “Toen ik hem ontmoette, was ik al bekend met de naam Raja Peter. Ik weet niet wie gaf hem deze naam,” zei ze.

Terwijl Arti zei Peter ‘ s “hart voor de armen”, een politiek leider die weet heeft van hem van vroeger zei: “Hij was betrokken in een flink aantal criminele activiteiten. Maar er waren ook velen die zouden afpersen in zijn naam, in plaatsen zoals Bokaro en Jamshedpur.”

Peter had bestreden van Tamar ook in 2005, als een onafhankelijke en verloren. Na twee keer JD(U) MLA Munda werd vermoord op 9 juli 2008, Jharkhand Mukti Morcha chief Trainingsgroep Soren, vervolgens CM, besloten om de wedstrijd die stoel; hij had genomen eed zonder een MLA.

Het NIA heeft naar verluidt beschuldigd Peter van het krijgen in aanraking met Naxals te doden Munda. Jharkhand politie-ambtenaren zei een politicus wordt gekoppeld aan Naxals was niets verrassend in die dagen. “Als je in de politiek in een gebied, zoals Tamar, was je gebonden aan een soort van begrip, of koppelingen met Naxals,” een ambtenaar zei.

In 2009, Peter, een gevolmachtigde van de Jharkhand Partij, ook diende een aparte set van papieren als een onafhankelijke kandidaat. Hij won door 9,062 stemmen, een nederlaag die gedwongen Soren om af te treden als chief minister, wat leidt tot President van de regel.

“Peter niche stemmen, gecombineerd met vermeende interne samenzweringen door het Congres en andere bondgenoten te verzwakken Soren, hielp Peter maken een sensatie. Onze eigen partij had een basis is er, en dat, voegde hij zijn eigen achterban. Zelfs vandaag de dag, heeft hij een greep in de omgeving,” zegt Ashok Bhagat, Jharkhand Partij algemeen secretaris.

“Ik was met hem langs de campagne. De partij gaf hem rond Rs 5 lakh en hij gebundeld in een beetje van zijn bronnen. Hij had alleen een tweedehands Schorpioen. Toen hij won, hij zou drang Enos Ekka, hoofd van de partij, om hem een nieuwe auto.”

Ekka gebruikt om een minister in Soren kabinet en werd geplunderd net voor de verkiezingen, toen hij weigerde om te vragen Peter niet naar de wedstrijd tegen Soren. Wanneer Søren nam de eed een tweede keer, in 2009, gaf hij het startsein voor de registratie van gevallen van corruptie tegen Ekka, Bhagat zei. De laatste blijft in gerechtelijke bewaring, waar hij won de vergadering poll van Kolebira in 2014.

Peter, ondertussen bleef veranderen partijen. In 2010 won hij op een JD(U) ticket van Tamar, het verslaan van Ramesh Munda de zoon van Vikas van de Alle Jharkhand Students’ Union (AJSU). Tussen 2010 en 2013, Peter was een deel van de Arjuna Munda-led NDA coalitie regering, accijnzen minister. Op een podium, Peter van de staat worden JD(U) chief voordat Jaleshwar Mahato nam in 2014. Hij kwam in de BJP, maar stoppen na het feest geweigerd hem de Tamar ticket.

Jaleshwar Mahato zei: “ik wist niet dat hem zeer nauw. De NIA bevindingen zijn schokkend.”

In 2014, Peter bestreden als een onafhankelijk van Tamar en verloren Vikas Munda. “Het was duidelijk dat mijn vader de moord was een politieke samenzwering,” Vikas Munda zei. “Maar ik had niets beton op basis waarvan ik zou kunnen nemen namen. Als je vandaag terug te kijken en te zien wie profiteerde het meest, kunt u komen tot de conclusie. Voor mij is de grootste straal van hoop is dat de NIA, binnen drie maanden na het nemen van de zaak, is gestart met de actie”.

Na de overgave van de Maoïstische leider Kundan Pahan in Mei, Vikas Munda beweerde dat de politie hem had laten overgeven —hij had eerder al chargesheeted in zijn vaders dood — terwijl andere moordenaars waren nog steeds aan het grote. Het staat de regering vervolgens verwees de zaak naar het Centrum, waarna de NIA nam de zaak.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App