Rohingya opprørere våpenhvilen avsluttes i Myanmar med noen rapporter om angrep

0
64

Rohingya-Muslimer, som krysset over nylig fra Myanmar i Bangladesh, bære eiendeler og flytt til å finne alternative ly etter oversvømt av regnvann deres leir i nærheten Balukhali flyktningleir i Cox ‘ s Bazar, Bangladesh, tirsdag, 19. September 2017

Relaterte Nyheter

  • Myanmar beauty queen Shwe Eain Si fratatt tittelen ‘etter oppslaget Rohingya video’

  • Aung San Suu Kyi strippet av Oxford ære over Rohingya kritikk

  • Myanmar tar utenlandske diplomater i konflikt-revet rakhine-provinsen

Myanmar myndigheter sa at det var ingen tegn på angrep av Rohingya-Muslimske opprørere på tirsdag som en en-måned opprørere våpenhvilen kom til slutt. Den Arakan Rohingya frelsesarmeen (ARSA) kunngjorde våpenhvilen fra September 10 for, som de sa, å legge til rette bistand leveranser til rakhine-provinsen Stat, der deres angrep på sikkerhetsstyrker på August 25 utløst en glupsk regjeringen aksjon.

Regjeringen offensiv nord i Delstaten rakhine-provinsen har sendt noen 520,000 Rohingya sivile flyktet til Bangladesh og har trukket internasjonal fordømmelse og FN anklager om etnisk rensing. Regjeringen forbyr etnisk rensing. Det hadde avvist opprørerne’ våpenhvilen, sier det ikke forhandle med terrorister. Myanmar sier mer enn 500 mennesker har blitt drept i volden siden slutten av August, de fleste av dem opprørere.

Selv før regjeringen støtende, liten, lett bevæpnet ARSA hadde bare viste seg i stand til hit-and-run raid på sikkerhet innlegg og ikke klarer å montere noen form for vedvarende utfordring til hæren. Myndighetene hadde vært på vakt i løpet av de siste dager og strammet sikkerhet i hovedstaden i delstaten Sittwe som på slutten av våpenhvile nærmet seg, en tilstand regjeringens talsmann sa.

“Vi hadde informasjon om at ARSA kunne angripe, men det har vært noen rapporter,” talsmann, Aung Min, sa tidlig på tirsdag. Opprørerne sa lørdag at de var klare til å svare på noen fred flytte av regjeringen, selv om våpenhvilen ble slutter ved midnatt på mandag.

De har også gjentok sin etterspørsel for rettigheter til Rohingya, som aldri har vært sett på som et urfolk minoritet i Myanmar, og har derfor blitt nektet statsborgerskap under en lov som knytter nasjonalitet til etnisitet. I stedet, Rohingya er sett på som ulovlige innvandrere med friheter begrenset og rettigheter nektet, og blir latterliggjort av etnisk rakhine-provinsen Buddhister, og mye av den bredere populære i Myanmar, som har sett en bølge i Buddhistisk nasjonalisme i de siste årene.

Tusen mer Rohingya landsbyboere har kommet i Bangladesh denne uken i en ny bølge av flyktninger, som nå også er drevet av frykt for sult og telling av blodige angrep av Buddhistiske mobber på folk trekking mot grensen.

“Veldig reell trussel’

Landsbyboere i rakhine-provinsen sa at maten var å kjøre ut fordi ris i felt som ikke var klar for høst og staten hadde stengt landsbyen markeder og begrenset transport av mat, tilsynelatende for å kutte forsyninger til de militante. “Mens den Myanmar militære har engasjert seg i en kampanje for vold, det er montering bevis for at Rohingya kvinner, menn og barn er nå også flyktet svært reell trussel av sult,” rights group Amnesty International sa.

Regjeringen har sitert bekymre seg om mat som en av han grunnene til at folk har vært å gi for avreise, men en senior staten offisielt på mandag avvist alle forslag av sult. Myanmar leder og Nobels fredspris-vinner Aung San Suu Kyi har møtt bitende internasjonal kritikk for ikke å gjøre mer for å stoppe vold, selv om hun har ingen makt over sikkerhetsstyrker under en militær-utarbeidet grunnloven.

Usa og Eu har vært vurderer målrettede sanksjoner mot Myanmar militære ledere, diplomater og tjenestemenn har fortalt Reuters, selv om de er skeptiske til tiltak som kan destabilisere landet er overgangen til demokrati. EUS utenriksministere vil diskutere Myanmar Okt. 16 og de sa i et utkast til en felles uttalelse bloc “vil suspendere invitasjoner til commander-in-chief av Myanmar/Burma væpnede styrker og andre høytstående militære offiserer”.

Slike tiltak vil i stor grad være symbolsk, men kan også bli etterfulgt av ytterligere tiltak. Den militære kampen mot opprørerne er populære inne i Myanmar, tidligere kjent som Burma, der det er liten sympati for Rohingya. Suu kyis parti, i første forsøk på å bedre forholdet mellom religioner siden siste vold brøt ut, vil holde inter-tro bønner på tirsdag på et stadium i den største byen Yangon, med deltakelse av Buddhister, Muslimer, Hinduer og Kristne.

“Dette er for fred og stabilitet,” party talsmann Aung Shin fortalte Reuters. “Fred i rakhine-provinsen og fred over hele landet.” Den Rohingya hadde festet håp for endring på Suu kyis parti, men det har vært skeptisk til oppskakende Buddhistiske nasjonalister. Hennes parti ikke felt en eneste Muslim kandidat i 2015 valget at det feide.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App