På rømmen: Tempel Stier

0
101

Taj Mahal. (Fil/Bilde)

Relaterte Nyheter

  • Identifisere utenlandske statsborgere som oppholder seg ulovlig i OPP: CM Yogi Adityanath

  • Uttar Pradesh govt maling byen safran: Busser til skolen poser, hefter til møbler

  • BRD Medical College: 69 barn døde i 4 dager, 19 i siste 24 timene

Et 32-siders hefte utgitt nylig detaljer ubegrensede muligheter for turisme i Uttar Pradesh, men unnlater å nevne den Taj Mahal. Det er ikke den slags monument du skulle tro man kunne bare glemme å ta med, og være en av de mest gjenkjennelige strukturer på planeten. Imidlertid, andre kulturelle og religiøse steder OPP i Mathura og Vrindavan har upstaged Taj i denne svært original guide, som virkelig underverker for denne regionen. Institutt for Turisme (UP) har siden lagt ut en erklæring om at dette heftet var ikke ment for å vise frem alle statens monumenter. Denne utelukkelsen vakte sinte reaksjoner siden Chief Minister Yogi Adityanath har gått på posten for å si at utenlandske embetsmenn ble begavet kopier av Gita og Ramayana i stedet for Taj Mahal kopier som ikke “reflektere Indisk kultur”. (The Indian Express, Oktober 3, 2017. )

Heldigvis, ingen turist bryr seg om hva du gjør eller ikke utgjør Indisk kultur, og er drevet helt og holdent av the haunting makt historie. Eller naturlige skjønnhet. Eller et arkitektonisk vidunder. Det siste er kanskje ikke passer dagens politiske fortelling, men akk, det kan ikke bli slettet. Uavhengig av om Taj er fremmet av regjeringer eller ikke vil det fortsette å være landets symbolske monument, fyrtårn av håp for Indiske borgere som vi også er i stand til storhet. For utenforstående, fascinerende, fordi det er den eneste monument av denne skalaen dedikert til det største klisjé av alt — kjærlighet. Hva er mer irriterende om dette umodent forsøk på å sidelinjen India er kronen på verket, er hvor lite fantasi krefter som skal ha når det gjelder å forstå hva en turist er egentlig søker.

Med mindre du kjører en turisme avdeling på månen, du kan ikke hjelpe, men vet at den moderne reisende er besatt av stapper i nye, livsnyter erfaringer. Taj er mest sannsynlig India er bare ikon som gjør det til folk’ bøtte lister, og bærer med seg alvorlige skryt. Pragmatisk sett, det er langt enklere å bygge på det som allerede er en etablert rart. Snarere enn å starte fra bunnen og prøver å overbevise noen til å gå til Ayodhya å se fødestedet til Ram (en av de DoT fantastiske forslag), så mye enklere å tappe inn i en eksistensiell mål på lur et sted innenfor hver turist fantasi.

Folk kjører Prikkene i India trenger et lynkurs i sosiale medier fordi tydelig de vet ikke 20-åringen backpacker til Agra har et tvingende behov for å Instagram en sepia-farget selfie foran en nydelig ivory dome. En selfie foran Gorakhpeeth Tempel, som har OPP-CM som leder prest (koblet som en attraksjon i heftet) bare ikke har den samme trekkraft. Den nye generasjonen av reisende har en fokusert entusiasme for å få mest mulig ut av hver ferie. Det er et mål, en måte kanskje å håndtere en midtlivskrise eller uunngåelig død, eller blir man opp på Facebook. Taj kan aldri falle av en turist kart, fordi alle mener det er en må-se før du dør.

Det er derfor, det bør være dypt bekymringsfullt at for mange anmeldelser på Trip Advisor gi fem-stjerners rating til Taj men foreslår forferdelige opplevelser i Agra generelt. Noen regjering seriøs om å fremme turisme er behov for å ta den usikkerhet som reisende til OPP føle. Det hjelper ikke at bare forrige uke, OPP toppet listen over stater i India av personer med aktiv pistol lisenser, med over 12 lakh tillatelse til å bære våpen. En artikkel publisert i India i Dag siste år tyder på en massiv nedgang i antall utenlandske turister som besøker Taj løpet av det siste året, som dermed betyr at også resten av OPP. Siden de nå kan dele ut kopier til strålende besøkende, kanskje det er på tide for de med ansvar for å fremme turisme i OPP til å få noen av de eteriske visdom fra Gita: å arbeide med de kortene du får utdelt, uhindret av et lukket og snevert syn.

hutkayfilms@gmail.com

For alle de nyeste Livsstil Nyheter, last ned Indian Express App