Jaarlijkse DGP conferentie: Indoctrinatie van Hindoe vrouwen, illegale migranten hoog op agenda

0
53

De Minister-president en zijn team zullen ook de status van de aanbevelingen die zijn gedaan tijdens de laatste drie DGP conferenties.

Gerelateerd Nieuws

  • PM Modi vraagt Gouverneurs worden katalytische agenten van verandering in de samenleving

  • Ontwikkeling, geen corruptie, zal de poll probleem in Himachal Pradesh, zegt Anand Sharma

  • BMC bypoll winnen goedkeuring van Narendra Modi ‘ s ontwikkeling op de politieke agenda, zegt Mumbai BJP chief

Vermeende incidenten van indoctrinatie van de Hindoe-vrouwen, illegale migranten en Pakistan op basis van terreurgroepen zoals Lashkar-e-Taiba en Jaish-e-Mohammed hoog op de agenda tijdens de jaarlijkse Directeuren-Generaal van Politie (DGP) conferentie zal worden gehouden in de buurt van Gwalior in Madhya Pradesh, zei de ambtenaren van het Huis Ministerie.

Terwijl de data moeten nog worden afgerond, ambtenaren zei dat de conferentie zal worden gehouden in de eerste week van December in Tekanpur BSF academy. De drie-dag ontmoeten zal worden bijgewoond door Premier Narendra Modi’, zei ze.

De agenda wordt afgewerkt door het Intelligence Bureau (IB) in overleg met de lidstaten is van gevaar voor de interne veiligheid, mensenhandel, demonetisation, verdovende middelen, de stijgende gevallen van verkeer-gerelateerde sterfgevallen, disaster management, veiligheid van vrouwen, inter-state politie de coördinatie en de toeristische politie.

In een recente mededeling aan de staten, de IB gericht de toestand van de politie om burgers stimuleren om te verhuizen naar girale transacties te beteugelen valse munt en “anti-nationale” activiteiten, zodat “de doelstellingen van demonetisation volledig bereikt”.

De Minister-president en zijn team zullen ook de status van de aanbevelingen die zijn gedaan tijdens de laatste drie DGP conferenties, aldus de ambtenaren. Volgens de IB mededeling aan de staten een review vergadering wordt voorgezeten door de Minister-president in augustus bleek dat het in afwachting van de aanbevelingen bleef alleen op papier en geen teken van enige actie ondernomen werd gevonden.

Enkele van de aanbevelingen die in 2016 de conferentie zijn gericht op de reguliere patrouilles en het verzamelen van inlichtingen door het politiekorps, het gebruik van de digitale ruimte, Aadhaar en vingerafdrukken in haar voordeel, het overtuigen van kinderen naar school en voor ouders om deel te nemen in de Pols Polio programma, zei MHA ambtenaren.

Onder de hangende aanbevelingen van de in 2015 te voldoen, een data-bank op politiebureaus van werknemers van de overheid die in hun rechtsgebieden ongeacht gelederen/berichten en een initiatief ter ere van mediapersons die schrijven positieve rapporten over de handhaving van de openbare orde op het niveau van de staat, toegevoegd.

De ambtenaren zeiden gevallen van intracommunautaire huwelijken in Kerala zijn waarschijnlijk op te nemen voor de discussie tijdens de conferentie in het kielzog van de Nationale recherche Bureau claimen bij de hoge raad dat het geval van Akhila, die zich bekeerde tot de Islam en trouwt met een Moslim man, is niet een “geïsoleerd incident”; het agentschap vertelde de rechtbank dat hij ontdekt had een “patroon” is ontstaan, in Kerala.

Onder andere problemen waarschijnlijk worden genomen ter discussie zal worden sterke toename van de infiltratie door strijders van over de grens, hoe financieel choke middelen van militante groepen als Lashkar en Jaish met internationale samenwerking, de ambtenaren toegevoegd. Een case-studie over de recente successen tegen de Islamitische Staat (IS), zal waarschijnlijk ook worden gedeeld door de staten zoals Telangana, Karnataka en Kerala, aldus de ambtenaren.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App