Ingen tvekan om att Gujarat val kommer att hållas i December, är nöjd med enkät preparat: CEC Joti

0
95

CEC EN K Joti, flankerad av Val Kommissionärer Sunil Arora (R) och O P Rawat, i Ahmedabad på tisdag. (Foto PTI)

Relaterade Nyheter

  • Himachal Pradesh valet 2017 datum: Rösta på November 9, räkna på December 18

  • Rahul Gandhi har perversa mentalitet, säger Polyteistisk Irani om “kvinnor i RSS-shakhas” comment

  • Han lovar att ta med månen till Indien 2030: Rahul Gandhi hånar Narendra Modi

Efter en genomgång av enkät beredskap i Gujarat i de två senaste dagarna, Chief Val Kommissionär (CEC) EN K Joti på tisdagen sade att den Församling som valet kommer att hållas i December. “Upplåtelse av Gujarat Församlingen slutar i januari 22, 2018 … Det är ingen tvekan om att valet kommer att hållas i December,” Joti berättade mediapersons på den avslutande dagen av hans besök till staten.

Men han gjorde inte ange exakta datum för folkomröstning. När jag frågade om valet kommer att hållas i en enda fas eller en dubbel fas, Joti sade, “Det är under granskning. Vi hade kommit till mötet, och vi kommer definitivt att avgöra… Vi har att ta hänsyn till alla de val ingångar och sedan bestämma tidsplan.”

Tidigare denna månad, BJP vd Amit Shah hade sagt i Porbandar att opinionsmätningarna kommer att hållas i December.
CEC sagt alla politiska partier har gett olika datum för att genomföra val, inklusive BJP som föreslog att val hålls mellan den 14 December-januari 14, i en tid när ingen Hinduiska bröllop hålls.
På enkät-beredskap inför valet maskinen i det tillstånd, Joti uttryckte sin tillfredsställelse. Han sa att EG kommer att försöka förbättra beredskapen bygger på de olika förslag som ges av de politiska partierna.

CEC sade också att 4.33 crore väljare förväntas utöva sin rösträtt, varav 2,25 kr crore är hanar och 2.07 crore kvinnor. Röstningen kommer att ske i 50,128 vallokalerna och på 28,639 polling platser.
På måndag, den EG hade inlett en satsning för att distribuera EPISKA kort till nyligen registrerade väljare, lägga till nya väljare och samla in namn för frånvarande, flyttas och död väljarna. “Inga nya radering (väljare) kommer att äga rum,” sade Joti om den enhet som kommer att avsluta den 25 oktober.

Som rapporterats av The Indian Express tidigare, EG-sade den kommer också att inrätta en “alla-kvinnor som” lyckats vallokal i alla 182 Montering valkretsar i staten.

Inkomstskatt tjänstemän kommer att användas i alla distrikt för utgifter övervakning av kandidater och politiska partier, sade EG. Flygande patruller och övervakning lag som kommer att användas i alla valkretsar för att kontrollera flödet av kontanter, alkohol, droger. EG-kommer också att aktivera mobile application-baserat system för klagomål i fråga om missbruk av pengar, där människor kommer att kunna lämna in klagomål till myndigheterna.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App