Hadiya ‘love jihad’ probe: ‘twee Hindoe vrouwen gezegd werden gelokt naar de Islam, maar niet gedwongen’

0
82

Shafin Jahan met Akhila alias Hadiya (Bestand)

Gerelateerd Nieuws

  • Fact checking BJP ‘ s Kummanam Rajasekharan: Was de Malabar opstand een zaak van de Jihad?

  • Voormalige Kerala CM Oommen Chandy gezichten Waakzaamheid sonde in zonne-scam

  • Kerala hebben eigen antibioticum beleid, zegt de staat van de Minister van Volksgezondheid K K Shailaja

De Nationale recherche Bureau (NIA) heeft onderzocht twee Hindoe vrouwen uit Kerala die naar verluidt zei ze werden gelokt te bekeren tot de Islam, maar werden niet gedwongen, zei de ambtenaren van het agentschap.

De twee werden onderzocht als onderdeel van de sonde in het geval van Akhila Asokan alias Hadiya, een 24-jarige Hindoe meisje die zich bekeerde tot de Islam en is later getrouwd met een Moslim man. Akhila ‘ s ouders hadden verplaatst de Kerala Hoge Hof, inhoudende dat zij radicaliseert en tot de Islam bekeerd en was gedwongen getrouwd met een Moslim man. De Hoge Hof vernietigde het huwelijk en Akhila de man Shafin Jahan verplaatst de Supreme Court, waarin gevraagd werd de NIA om de zaak te onderzoeken.

NIA functionarissen zeiden dat het agentschap had gevraagd Kerala Politie voor de details van vermeende gedwongen conversies op Therbiyathul de Islam Sabha in Kozhikode, een religieus centrum is gemachtigd door de Kerala overheid waar Akhila is geleerd te hebben omgezet.

Een senior NIA functionaris zei dat de twee vrouwen, beide met de naam Athira, werden onderzocht op Kochi vorige week. “Zij beweerden dat ze werden gelokt te bekeren tot de Islam, maar niemand dwong hen. We zijn bevestigende hun verklaringen,” zei een NIA-ambtenaar.

Volgens NIA-ambtenaren, een van de vrouwen Athira Nambiar, die eerder werd onderzocht in 2016, wilde bekeren tot de Islam om te trouwen met een Moslim-man. Het agentschap had eerst onderzocht Athira Nambiar in 2016, wanneer haar ouders verhuisden van een habeas corpus petitie in Kerala High Court tegen de omzetting en de rechter vroeg de NIA sonde de kwestie, zei ze.

 

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App