Gujarat govt forteller High Court ‘vurderer å utnevne vanlig DGP’

  0
  62

  Gujarat High Court

  Relaterte Nyheter

  • Zakia er konspirasjon vinkel “smuldret” med Høyesterett dommen på Sanjiv Bhatt: Gujarat High Court

  • Rajya Hus meningsmåling: Gujarat High Court utsetter høringen bønn mot EF, Ahmed Patel

  • Gujarat HC problemer varsel til regjeringen på royalty fra MPSEZ som PIL krav tap til exchequer

  Statlige myndigheter på tirsdag verbalt forsikret Gujarat High Court at det vurderer å avtale en full-time-sjef. Lagmannsretten har regissert staten for å sende inn en erklæring av 1. November. Under høringen av en offentlig interesse for søksmål (PIL), anlagt av tidligere IPS offiser Rahul Sharma, som søker ansettelse av en vanlig Direktør for Politiet (DGP), regjeringen pleader fortalte retten at “utnevnelsen av en vanlig DGP er under alvorlig overveielse.”

  Den PIL har hevdet at det å ha en ansvarlig person DGP “formidler…at regjeringen… ønsker å holde politiet i staten som en brikke i sine hender”, og at en slik avtale er i strid med eksisterende lover. “Ikke-oppnevning av en vanlig, full-time DGP fører til vekst av indiscipline i kraft.

  Det er ikke uvanlig å høre på politiet møte deres politiske sjefer i hemmelighold…,” PIL leser. Den PIL legger til at utnevnelsen av en ansvarlig person til stillingen som er i strid med bestemmelsene i Bombay Politiet (Gujarat Amendment) Act, 2007 og Høyesterett retninger. 2007-Loven gjør det obligatorisk for staten til å oppnevne en full-time-sjef med et minimum periode på to år.

  Loven sier at ikke-oppfyllelse er utillatelig, spesielt når ledere av nødvendig ansiennitet er tilgjengelig.
  Sharma har sagt i begjæringen at staten ikke har sett en vanlig DGP siden April 15, 2016 etter P C Thakur ble overført. Han ble erstattet av P P Pandey som i lade DGP. Etter Pandey trakk seg i April 2017 etter en underskriftskampanje i Høyesterett, og staten oppnevnt Geetha Johri som i lade DGP. Johri er planlagt å pensjonere seg i November.

  For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App