Domstolsförfarandet bör inte bli ett politiskt skådespel: Ravi Shankar Prasad

0
50

Aadhaar, aadhaar kort, aadhaar obligatorisk, rätt till privatliv, aadhaar förhandling, tillämpas aadhaar kort, få aadhaar kort, aadhaar kortets giltighetstid

Översta News

  • Motorola Moto G5S Plus granskning: Dubbla bakre kameror är här, men kan de leverera?

  • Intel försöker sälja prestanda för nya 8: e gen-processorer, men det är inte lätt

  • Vishal Bhardwaj på Aarushi Talwar mordfall bedömning: Det fortfarande smärtar mig när jag tänker på Talwars ” dyrbara år förlorade i fängelse

Eu-Lagstiftningen och justitieminister Ravi Shankar Prasad idag sa domstol bör inte bli ett tillfälle för att lösa de politiska poäng. Ministern sade detta med hänvisning till en högfrekvent krig med ord i går mellan två advokater under utfrågningen av känsliga Hadiya fall, relaterade till en inter-religiösa äktenskap i Kerala, i apex-domstolen.

“Först och främst som ett lag minister, jag ska inte göra kommentarer på en sub judice fråga. Men bortsett från att vara ett lag som minister, jag är också en ledande advokat i Högsta Domstolen i Indien. “Rättsliga förfaranden bör inte bli ett politiskt skådespel för att lösa en politisk poäng… det jag skulle säga,” Prasad sade som svar på en fråga om detta under en presskonferens här.

Han vägrade att kommentera ärendet och sa att om man har något emot någon, sedan “kom med bevis”. En bänk som leds av Högsta Domstolens chefsdomare Dipak Misra hade fått irriterade när ledande advokat Dushayant Dave som avses namnen på BJP Vd Amit Shah och Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath, och deras kalkylerade politiska motiv.

“Yogi Adityanath talade om” kärlek jihad ” i Kerala… denna domstol bör veta marken verkligheten marken,” Dave hade sagt att Shah hade också besökte Kerala. Dave ‘ s uttalande ledde till ett krig av ord med andra advokat, vilket föranledde domstolen att skjuta upp frågan till 30 oktober.

Kerala Muslimska mannens äktenskap annullerades efter Kerala högsta Domstolen beskrev det som en “kärlek jihad” fall.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App