Dokalam, Rohingya frågan att behandlas av den parlamentariska panel

0
67

Rohingya-Muslimer, som korsade över nyligen från Myanmar (burma) i Bangladesh, bära sina tillhörigheter och flytta för att hitta alternativa skydd efter att regnvatten överösta deras läger nära Balukhali flyktingläger i Cox ‘ s Bazar i Bangladesh, tisdag, September 19, 2017 (AP)

Relaterade Nyheter

  • Rohingya-krisen: EU för att klippa banden med Myanmar militära chefer över “oproportionerliga användning av våld”

  • Kinas uppgång har konsekvenser för mänskliga rättigheter utanför dess gränser

  • Myanmar armén operation som syftar till att förhindra återkomsten av Rohingya-Muslimer, säger Fn: s

Den 73-dag Dokalam dödläge och Rohingya-frågan kommer att utredas av en parlamentarisk panel på externa frågor under ledning av Kongressen MP Shashi Tharoor. Panelen, som också inkluderar Congress vice ordförande Rahul Gandhi, kommer att överlägga om ett antal viktiga utrikespolitiska frågor vid sitt nästa möte som sannolikt kommer att hållas nästa månad, en av medlemmarna sa.

Sino-Indiska relationerna inklusive border situation och Dokalam stand-off, förbindelser med Burma och Rohingya-frågan är bland de ämnen som valts ut av juryn för överläggningar, enligt Lok Sabha bulletin. Rösträtt NRIs, krisen i den Europeiska Unionen i kölvattnet av Brexit och dess konsekvenser för Indien och prestanda av pass utfärdas systemet, inklusive utfärdande av e-pass är ämnen för diskussioner nominerad av juryn för år lång agenda.

Utrikesminister S Jaishankar hade i juli informerade panelen på Dokalam stand-off. Indien och Kina hade i augusti träffat en överenskommelse om att dra tillbaka från sin mest allvarliga face-off i två decennier. Utvecklingen hade kommit en vecka innan BRIKS-toppmötet i Kina som deltog Statsministern Narendra Modi.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App