Bijnor blast: NIA set te voeren stem test op beschuldigde die ‘geholpen’ SIMI agenten

0
79

Representatieve doeleinden.

Top Nieuws

  • Aarushi Talwar moordzaak: Talwars’ vrijgesproken, familie, vrienden en weldoeners verheugen

  • VIDEO: Topless vrouw vermoord na het inslaan van het hoofd op de lamp te plaatsen na het hangen van rijdende auto

  • Zelf-rijdende auto ‘ s nog niet klaar, hoewel Californië road regels kan stellen trend

DE NATIONALE recherche Bureau (NIA) is ingesteld om het gedrag van een voice sample test op een Bijnor blast beschuldigd, Husna (38), die gearresteerd is voor naar verluidt het helpen van zes SMI-agenten om te verblijven in de wijk op valse identiteit voor een explosie voorgedaan in hun gehuurde accommodatie in 2013.
Het agentschap heeft verkregen toestemming van het gerecht voor de voice-test voor het vaststellen van de vermeende telefonische gesprek tussen Husna en één van de SIMI agenten na de ontploffing. De UP-Anti-Terroristische Squad (ATS), voordat het onderzoek werd overgedragen aan de NIA, had Husna de mobiele telefoonnummer op toezicht en opgenomen in haar gesprekken al snel na de explosie plaatsvond.

De explosie had plaatsgevonden in een kamer gehuurd door SIMI agenten op valse identiteit in Kotwali gebied van Bijnor op 12 September 2013. Een van de SIMI mannen, Sheikh Mehboob, had opgelopen verwondingen bij de explosie, die had naar verluidt is opgetreden terwijl er een bom was gemonteerd. Husna wordt beschuldigd van het verlenen van logistieke steun aan de arbeiders, die allen werden gedood in een aparte politie ontmoetingen later.

De ontwikkeling komt op een moment dat de NIA is in afwachting van het forensisch lab rapport om na te gaan of de zes agenten gedood in ontmoetingen waren dezelfde SIMI mannen die betrokken zijn bij de explosie, zoals vastgesteld door de Madhya Pradesh ATS, op basis van CCTV-filmbeelden verzameld van Bijnor. “Na de explosie, de ATS had gevonden Husna regelmatig te spreken voor één van de zes SIMI mannen, die overgebleven was na de explosie. De ATS had later gearresteerd Husna en vier andere bewoners van Bijnor stad voor het helpen van de agenten, die naar verluidt in plaats van geld”, zei een NIA officer.

“Als alle zes de mannen waren gestorven in ontmoetingen, hebben we besloten om het gedrag van een voice sample test op Husna overeenkomen met de geregistreerde telefonische gesprekken. We hadden verplaatst u een toepassing in de aangewezen rechtbank in Lucknow, op zoek naar toestemming voor hetzelfde. De rechter gaf haar knikken drie dagen geleden. We gaan een andere toepassing in het hof, op zoek naar toestemming om de verdachte op de forensic science laboratory in Lucknow voor de test, wordt” de officier toegevoegd.

Onder de zes agenten, terwijl Mohammed Aizazuddin (30) en Mohammad Aslam (26) werden gedood in een politie-optreden in Telangana in April 2015, Sheikh Mehboob alias Guddu alias Malik (25), Amzad alias Pappu alias Daud (25), Zakir Hussain alias Sadiq (32) en Mohammad Salik alias Sallu, werden gedood in een ontmoeting door Madhya Pradesh Politie in oktober 2016. Naast Mohammad Salik, anderen waren ontsnapt uit Khandwa de gevangenis in 2013.

De ATS had gearresteerd Husna, haar jongere broer Nadeem, Raees, zijn zoon Abdulla en een Furqan van Bijnor. Alle zijn ingediend in het Lucknow Wijk de Gevangenis op verdenking van het bieden van onderdak en logistieke hulp aan de zes SIMI agenten. De ATS had ook beweerd te hebben hersteld rond
Rs 9 lakh van het bezit van deze verdachte. Het was ook ingediend chargesheet tegen alle verdachten. In April 2015, de NIA had over het onderzoek.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App