Etiopien parlamentet högtalare Abadula Gemeda avgår

0
65

Etiopiens flagga (Källa Wikimedia Commons)

Relaterade Nyheter

  • Prez Kovind inbjuder Etiopiska och Afrikanska verksamhet till Indien

  • Ordförande Ram Nath Kovind ger sig ut på första utländska besök

  • Etiopien bekräftar open door policy ” för flyktingar

Talaren av Etiopiens underhuset i parlamentet tillkännagav sin avgång utan att ange någon anledning idag. Abadula Gemeda var återgivningar av Folkets Representanter från 2010 och var tidigare chef för armén personal och ordförande för landets mest folkrika region, Oromia.

“Jag har lämnat in en avskedsansökan till Huset i Folkets Representanter och berörda organ att avsluta mitt jobb som föreläsare i Huset”, sade han på en presskonferens. “Jag vill inte fortsätta i denna position och jag har tappat intresset,” sade han, och tillade att han skulle avslöja den exakta skäl till hans avgång när hans avgång accepteras.

Abadula sa att han skulle stanna i parlamentet som ledamot av Oromo Folkets Demokratiska Organisationen (OPDO), som han grundade. Den OPDO är en av fyra etniskt baserade partier som utgör den regerande Etiopiska Folkets Revolutionära och Demokratiska Front (EPRDF) koalitionen, som tillsammans med sina allierade styr alla platser i Etiopiens parlament.

Oromia var skakats av protester mot regeringen som påbörjades i slutet av 2015 och snart spred sig till närliggande områden, vilket föranledde regeringen att deklarera en rikstäckande undantagstillstånd som upphävdes i augusti.

Förra månaden, sammandrabbningar bröt ut längs gränsen mellan Oromia och angränsande Somaliska regionen, döda hundratals och tränger på minst 50 000 människor.

För alla de senaste Nyheterna, ladda ner Indiska Snabb App