CPEC er en utvikling og tilkobling prosjektet: Pakistan

0
60

“CPEC er en utvikling og tilkobling prosjekt for forbedring av folk i regionen og utenfor,” Pakistan Foreign Office talsperson sa. (Reuters/Fil)

Top News

  • Kongressen krever PM Modi for sonde inn Amit Shah sønn faste

  • Colombia slå India 2-1: Match høydepunkter, hvordan India s første FIFA U-17 vm-mål som skjedde og mer

  • SC forbud kinaputter under Diwali: Eksperter velkommen flytte, rasende kremmere si bedre forbud kjernefysiske bomber

Pakistan i dag sa at USD 50 milliarder Kina og Pakistan Økonomisk Korridor prosjektet for utvikling og det tar sikte på forbedring av folk i regionen. Den CPEC er en planlagt nettverk av veier, jernbane og energi prosjekter som knytter sørlige Pakistan, og Gwadar Port, Kina urolige Xinjiang Uyghur autonome regionen.

Foreign Office talsmann sa dette i respons på en forespørsel om AMERIKANSKE Forsvarsminister Jim Mattis’ uttalelse om CPEC. Mattis hadde sagt at Beltet og Veien Initiativ “også går gjennom omstridt territorium, og som i seg selv viser sårbarhet forsøker å etablere som en slags diktere”.

I en globalisert verden, det er mange belter og mange veier, og ingen land bør sette seg selv i en posisjon til å diktere ‘Et Belte, En Vei’ (OBOR), Mattis hadde fortalt en Senatet Armed Services Committee under en Congressional hearing på oktober 4. Mattis’ kommentarer ble mye tolket som OSS støtte i India stå på OBOR spesielt knyttet til USD 50 milliarder CPEC som blir bygd opp gjennom Pakistan-okkupert Kashmir (PoK).

Den Pakistan Foreign Office talsmann sa CPEC er til det bedre for folk og regionen. “CPEC er en utvikling og tilkobling prosjekt for forbedring av folk i regionen og utenfor,” talsmann sa.

Han sa så langt som Kashmir er opptatt av, det skal jobbes for å gjennomføre FNS sikkerhetsråds resolusjoner i regionen. “Det internasjonale samfunnet bør ha fokus på menneskerettighetsbrudd og avskyelig forbrytelser som er begått i Kashmir,” talsmann sa.

For alle de nyeste Verdens Nyheter, last ned Indian Express App