MEA sier ‘ingen ny utvikling” på Doklam, Kina forsvarer patruljering ’til å utøve suverenitet’

0
57

India og Kina er enige om å løsne på Doklam, MEA sa. (Fil Bildet)

Relaterte Nyheter

  • Doklam faceoff fikk løst fordi India er en global makt: Rajnath Singh

  • Kina ønsker at vi skal anerkjenne Pakistans innsats for å bekjempe terrorisme

  • Kinesiske utenriksdepartementet sier sunt forhold serverer interessene til både India, Kina

Følgende rapporter om Kinesiske tropp bygge opp på Doklam platået, India på fredag gjorde det klart at det var “ingen ny utvikling” på “face-off-site og omegn” siden tilbaketrekningen på August 28.

New Delhi avklaring kommer på en dag Beijing forsvarte tilstedeværelsen av sine tropper i Doklam området, sa sine soldater patruljerer området for å utøve Beijing er suverenitet, i henhold til en PTI rapport fra Beijing.”Den Donglang (Doklam) området har alltid tilhørt Kina og har vært under effektiv håndhevelse av Kina,” den Kinesiske utenriksdepartementet fortalte PTI i svar på spørsmål om en rapport som People ‘ s Liberation Army er beefing opp tropper i området.

Kilder fortalte Indian Express i New Delhi som etter “gjensidig og sekvensiell uttak fra stedet hvor grensen standoff fant sted”, det har ikke vært noen bevegelse av tropper på stedet. Mens spørsmål ble reist på New Delhi ‘ s bruk av begrepet “nærhet”, en kilde sa: “Den militære forstår betydningen av ordet ‘nærhet’…og de er overvåking av bevegelser.”En topp kilde, som var involvert i forhandlinger for å løse grensen avståing, sa, “Det kan være å bygge opp et annet sted, borte fra dette nettstedet, men som ikke endre status quo. Hva som ble avtalt på begge sider, og da bestemte de seg for å løsne, har ikke blitt brutt så langt.”

På fredag kveld, Ministry of External Affairs’ (MEA) talsperson Raveesh Kumar uttalte: “Vi har sett de siste rapportene på Doklam. Det er ingen ny utvikling på forsiden av nettstedet og omegn siden August 28 løsrivelse. Status quo råder i dette området. Noen forslag til det motsatte er feil.”Mer enn fem uker etter at India og Kina gikk tilbake fra en konflikt på Doklam, på Sikkim grensen, Indiske soldater er fortsatt i høy beredskap, med omkring 1000 Kinesiske tropper fortsatt til stede på platået, et par hundre meter fra stedet av face-off.Tilstedeværelsen av Kinesiske soldater i Chumbi Dalen, hvor platået ligger, ble også anerkjent av Air Chief Marshal B S Dhanoa under sin årlige pressekonferanse på torsdag.

Kilder fortalte Indian Express på fredag at det har vært “ingen alarm bells” så langt, selv om Sør-Blokk, var å holde nøye øye på situasjonen.”Vi er ikke nedtoner sin tilstedeværelse, men inntil den tid det er ingen endring i status quo…det er ingen grunn til å bli skremt på tilstedeværelsen av tropper på Kinesisk side,” kilden sa. “Vi har nok tropper på vakt, og som back-up…men det er ikke brudd på de diplomatiske forståelse av August 28 så langt.”

I Beijing, det Kinesiske utenriksdepartementet sa i et skriftlig svar til PTI, “Det er ingen uenighet. Den Kinesiske grensen styrker har vært patruljerer i området av Donglang (Doklam), å utøve sine suverene rettigheter og ivareta territoriell suverenitet i henhold til den historiske grensen.” Om Utenriksminister S Jaishankar besøk til Bhutan, den første slike besøk etter at 73-dag Doklam avståing, den Kinesiske utenriksdepartementet sa, “Selv om Kina og Bhutan har ennå ikke opprettet diplomatiske forbindelser, og de to landene har opprettholdt tradisjonelle vennlige forbindelser.”Det sa Kina har alltid respektert Bhutans suverenitet og uavhengighet. “Kina håp om at andre land også respekt Bhutans suverenitet og selvstendighet og til å utvikle normal bilaterale forbindelser med Bhutan, på samme tid, også håper det kan bidra til å styrke gjensidig tillit mellom regionale land, sikring av regional fred og stabilitet,” er det sagt.

På August 28, når striden endte, MEA hadde utstedt to utsagn, er det andre som, i kveld, gjorde det klart at begge sider hadde trukket tilbake sine tropper. Kilder hadde da fortalt Indian Express at tilbaketrekning hadde vært “gjensidig” og “samtidig”, men “fortløpende”. Kilde nektet å utdype hvilken side begynte tilbaketrekkingen. “De to sidene gikk tilbake til sine posisjoner nesten samtidig…følgende standard operating procedures for uttak,” kilden sa.

(Med PTI innganger)

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App