Vem är Indiens finaste stadsdelen domare? Snabb utmärkelser börja sök

0
131

Den awards tillkännagavs för första gången i närvaro av Statsministern Narendra Modi av Ordförande, Express-Gruppen, Viveck Goenka, på Ramnath Goenka Excellence in Journalism Awards förra året.

Översta News

  • Skådespelare Prakash Raj tar gräva på PM Modi, Yogi Adityanath; säger att han vill ge alla sina Nationella Utmärkelser till dem

  • Judwaa 2 box office-samlingen dag 5: Varun Dhawan komedi flick framryckning mot Rs 100 cr på mindre än en vecka

  • Foton: Ranveer Singh visar sin hårda sida som Alauddin Khilji i Padmavati

OM god förvaltning är nu både en ekonomisk och politisk nödvändighet, är det viktigt att undersöka vad det betyder på marken — och för att fira sin framgång. För ett liknande resonemang, om Gandhi Jayanti, i den 70: e år för Indiens Självständighet, Express-Gruppen lanserar Indiska Snabb kvalitet i Styrning Utmärkelser att erkänna kvalitet i styrning på den nivå där det frågor och räknas mest — distriktet — genom banbrytande arbete som utförts av Distriktets Domare.

Den awards tillkännagavs för första gången i närvaro av Statsministern Narendra Modi av Ordförande, Express-Gruppen, Viveck Goenka, på Ramnath Goenka Excellence in Journalism Awards förra året.

“Dessa utmärkelser kommer att fira Distriktet Domare från hela Indien, som har den bästa manus och/eller genomföra förändringar i sina distrikt,” sade Goenka. “Förändring som har berört män, kvinnor och barn, förändring som har förbättrat livet bokstavligen på marken, till följd av officerare, äkta ambassadörer för god styrning.”

Genom att lyfta fram sitt arbete vartannat år awards syftar också till att sprida bästa praxis inom statliga myndigheter, dela innovation, öppenhet, ledarskap och lärande. Priset kommer att hedra personer genom att fira deras system och processer som i grunden förändra gränssnittet mellan medborgarna, deras representanter och tjänstemän.

För att säkerställa att de utmärkelser peka på den största poolen möjligt, nomineringar kan göras av DMs sig själva eller någon medborgare i Indien eller organisation.

Den framstående jury för dessa utmärkelser är under ledning av den tidigare Chefen för högsta Domstolen i Indien Rättvisa (pensionerad) R M Lodha. Det har tidigare Chief Information Commissioner Wajahat Habibullah, fd Utrikesminister Nirupama Menon Rao; f.d. kabinettssekreterare K M Chandrasekhar, och förra Gruppen General Manager Och landschef, HSBC, Indien, Naina Lal Kidwai.

Var och en av dem ger en unik förmåga och förståelse för regeringens system och en intim kunskap om dem på utsidan som arbetar med det.

KPMG kommer att vara den kunskap som partner i detta projekt. Var och en av över 700 distrikt i Indien är stort och spektakulärt olika med sina egna utmaningar, fördelar och sammanhang.

För att säkerställa en representativ mix, priserna kommer att täcka över 15 kategorier, bland annat för insatser inom utbildning, hälsa, social välfärd samt för genomförandet av Centrala system, samhällsengagemang. Det kommer också att finnas särskilda kategorier för Nordöstra distrikt, Left Wing Extremism-drabbade distrikt, distrikt i Jammu & Kashmir och gränsområden.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App