Reningsverk för att kunna ställa upp i Delhi: Arvind Kejriwal

0
160

Den DJB kommer att presentera en färdplan till chief minister på fredag på STPs i alla kolonier av Delhi och institutioner med särskilt fokus på obehörig kolonier som möter elände för avlopp mest,” regeringen sade i ett uttalande.

Relaterade Nyheter

  • Cong, LEDSEN-BJP förstört Punjab: AAP

  • CBI och SP sondering Dhabolkar mord, AAP ledare Ashish Khetan på Sanatan “hit-lista”

  • Delhi CM tar hand om vatten dept, söker tidsfristen från DJB på att avsluta elände

Delhi Chief Minister Arvind Kejriwal idag sa små avloppsreningsverk (STPs) kommer att sättas upp över hela staden för att behandla avlopp och grundvattnet till en minimal kostnad. CM: s riktning kom som han besökt tre decentraliserade STPs i NDMC område, en dag efter det att de tar ansvar för vatten-avdelning. Kejriwal frågade Delhi Jal Styrelsen (DJB) för att komma upp med en färdplan för decentraliserad STPs över Delhi. “DJB kommer att presentera en färdplan till chief minister på fredag på STPs i alla kolonier av Delhi och institutioner med särskilt fokus på obehörig kolonier som möter elände för avlopp mest,” regeringen sade i ett uttalande.

Den decentraliserade STPs skulle inte bara lösa krisen på grund av avloppsvatten, men kommer också att producera enorma mängden återvunnet vatten, det uppgav. “Små STPs i stort antal kontrollerade av lokalbefolkningen kommer att ställa upp i Delhi för att behandla avlopp och grundvattnet till en minimal kostnad,” Kejriwal twittrade.

I morgon, Kejriwal besökte STPs i Nehru Park, Satya Sadan och N P Bengali Statliga Skolan i Gole Marknaden. I går, strax efter att ta ansvar för vatten, chief minister hade ett möte med alla de högsta tjänstemännen i DJB.

Under mötet, Kejriwal hade sökt en tidsfrist inom vilken de problem som drabbar personer med anknytning till vatten kan lösas. Kejriwal ersättas Rajendra Pal Gautam, som påstods vara “passeras” av top DJB tjänstemän i beslutsfattande.

“DJB har blivit ombedd att lämna en rapport om tidpunkten för vattenförsörjning i varje koloni, är den tid för leverans och problem som drabbar många människor, inklusive förorening av vatten,” Delhi hade regeringen sade i ett uttalande.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App