Opposisjonen søker etasje test i Tamil Nadu

0
105

Opposisjonsledere etter møtet med President Kovind i Delhi på torsdag. PTI

Relaterte Nyheter

  • Strenge tiltak mot de som deltar i September 12 møte: TTV Dhinakaran

  • Ikke delta AIADMK rådsmøte, sier Assisterende Generalsekretær Dinakaran

  • FERA sak: Madras høyesterett gir mer tid til å TTV Dhinakaran til å kryss-undersøke vitne

Uroen i Tamil Nadu på onsdag nådde trappa av President Ram Nath Kovind som ledere av DMK, Kongressen og Venstre partene møtte ham og oppfordret ham til å direkte Guvernør C Vidyasagar Rao å bestille et gulv test for AIADMK i Forsamlingen.

De fortalte Presidenten at E K Palaniswami-ledede regjeringen har tapt sitt flertall etter 19 medlemmer av den herskende AIADMK trakk støtte. Den AIADMK Forsamling styrke was123. Uten støtte av 19 medlemmer, arbeiderpartiets styrke er falt under de fleste merker av 117. Den DMK har 80 sitteplasser og dets allierte har Kongressen ni seter.

På onsdag, en delegasjon bestående av DMK MP Kanimozhi, Congress leder Anand Sharma, CPM generalsekretær Sitaram Yechury og KPI ‘s D-Raja sa Presidenten at Rao’ s forsinkelse i “lossing sine konstitusjonelle plikter forårsaker en mindretallsregjering til å styre i staten uetisk og unconstitutionally”. Guvernør, sa de, var “grovt brudd” konstitusjonelle regler som er utarbeidet av ulike avgjørelser av Høyesterett og høy domstolene.

Delegasjonen fortalte ham at høyesteretts dom i Bommai fall gjør det klart at om støtte til et departement er hevdet å ha blitt tatt av noen lovgivere, “riktig kurs for testing av styrke… holder testen på etasje av Huset”.

Sharma sa en regjering som ikke har flertall “ikke kan fortsette å ta viktige politiske beslutninger som påvirker innbyggernes liv”. “Hver MLA har sendt et brev til guvernøren uttak av støtte. Vi kan ikke kalle det en intern sak for partiet. Når OPS (O Panneerselvam) krevde en etasje test tidligere Guvernør kalles for det, men det er overraskende hvorfor han ikke har tatt skritt i dette tilfellet,” Kanimozhi sa.

For alle de nyeste India Nyheter, last ned Indian Express App