Smärre problem, bröllop avblåst

0
88

Polisen, barnskyddet tjänstemän som stoppade bröllop och “räddade” den flicka

Översta News

  • Nokia mål av kapital från webben jättar med snabbaste routrar

  • Amazon-Smartphone försäljning: Rabatt på Apple iPhone 6, iPhone SE, OnePlus 3, och mer

  • Facebook använder AI för att bekämpa terrorism på dess nätverk

Deras föräldrar hade varit anställd för att skydda mango orchard och så, de tillbringade alla sina uppväxtår det — att spela under tak av träd och äta otaliga mango. Någonstans längs linjen, de föll i kärlek — hon var 13, han 17. De två verkade oskiljaktiga så flickans föräldrar föreslagna hennes äktenskap med pojken och matchen var fast. Efter alla, barn, äktenskap som var vanliga i deras tribal hamlet — Eguva Bandarlapalle, i Chittoor distriktet i Andhra Pradesh — och bland deras Yanadi stam, med flickor och pojkar så unga som 14-15 gifta sig.

Det är när problemen började. En arbetstagare av den Integrerade Child Development Services (ICD) var att göra rundor av byar som gränsar till den Koundinya Wildlife Sanctuary, där Yanadi stammar leva, när en bybo tipsade henne om den förestående äktenskap. Tjänstemän inom barnskyddet Institutionen svängde in action och, den 28 Maj, med hänvisning till Förbudet mot barnäktenskap Agera, sände flickan till ett vandrarhem som drivs av Andhra Pradesh Landsbygden Organisation för att Utrota Fattigdomen.

Befolkningen, men starkt emot tjänstemännens ingripande, och anklagar dem för att störa deras seder. De berättade för barnets välbefinnande tjänstemännen att det var deras tradition att gifta bort flickor när de når puberteten och att om ett par bestämmer sig för att gifta sig, det fanns ingen begränsning på ålder. De sa att deras äktenskap är beroende av säsongens tillgång på arbete, och alla ungdomar med ett jobb kan gifta sig med någon tjej även om hon är minderårig.

“Vigseln var på väg att ta plats när vi fick veta om det och stoppade det. Oavsett deras seder och traditioner, det handlar om barnäktenskap. Vi tror inte att det var någon kärlek vinkel. Flickan hoppade av skolan medan det i Klass 5 och familjer som har valt att få två gifta. Vi försöker att övertyga sina föräldrar att inte få hennes gift till hon fyller 18 år. Om de inte håller med om, flickan kommer att bo på vandrarhemmet. Vi gör arrangemang för att erkänna henne till AP Kasturba Gandhi Balikala Vidyalaya när skolorna öppnar igen. Vi kommer även att anmäla henne i skräddarsy klasser på vandrarhemmet för kompetensutveckling,” säger M Nirmala, Child Development Project Officer, Chittoor.

Polisen säger att pojke, vars mamma gick bort för några år sedan, berättade att han träffade den flicka som för tre år sedan när de var vaktar mango orchard i utkanten av Tekmanda skogen. “De blev goda vänner och han blandade sig med hennes familj. Pojken också användas för att arbete vid en dhaba på motorvägen, inte långt från byn, men han skulle komma att träffa sin familj ibland. De familjer som inte motsätter sig att deras vänskap och bestämde sig för att få dem gifta sig, säger en polistjänsteman.

Så när de tjänstemän som ingrep, pojkens far motsatte sig starkt och så gjorde flickans föräldrar. De familjer som hävdade att paret hade i hemlighet gifte sig vid ett tempel inne i skogen ett par dagar sedan.

“När flickans föräldrar inte har några invändningar, varför dessa kvinnor (socialarbetare som arbetar med barn) invändningar? Regeringen reglerna gäller inte för oss eftersom vi följer stammens seder. Min son har inte sagt något till mig, men flickans far sa att de redan gift sig i skogen, så därför finns de nu att skiljas?”, frågar pojken far Chibasa Seetaiah.

Flickans pappa Rajababu berättade för polisen att han hade inget att invända mot äktenskapet eftersom pojken var en Yanadi, samma stam som hans, och tjänade pengar från att arbeta på dhaba.

“De visade oss en helig tråd, sade att det var en mangalsutra att pojken hade knuten runt flickans hals. Emellertid, eftersom det är ett barn äktenskap, vi beslagtog den och berättade för dem om de äktenskap var olagligt. Om de anklagade oss för att separera gift par, pojken senare förnekade att de gifte sig i hemlighet, säger S Kamarunissa, Biträdande Sub-Inspector av HON (Kvinnor och Unga Wing) team av Palamner Polisen Division, som var en del av laget som slutade på bröllop och “räddade” den flicka.

“Den pojken kan ha nekas att gifta sig med henne av rädsla för att en polis fall. Men flickan har inte sagt något och vi ville inte utsätta henne för ett förhör, säger en rådgivare för Barnets Välbefinnande Institutionen. Efter initialt motstånd, flickans föräldrar som får veta att hon skulle få gå i skolan och lära sig sömnad, har kommit överens om att låta henne bo på vandrarhemmet.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App