Geek Trivia: Ökningen Av Vilket Transportsätt Som Är Inspirerad Uppfinningen Av Hjulförsedda Bagage?

0
95

Flygbolag
Flodbåt

Automotive
Loket

Svar: Flygbolag

Ser på det ur en objektiv idag, hjul bagage verkar som det mest praktiska förbättringar man skulle kunna göra för att bagage—en veritabel skivat bröd nu för branschen. Ännu hjul inte visas på bagage fram till 1970-talet, och när de till slut gjorde, det var helt och hållet tack vare flyget.

Före tillkomsten av flygresor, människor som inte har att släpa sina väskor väldigt långt tack vare den gränslösa bärare. Om du reste med tåg, buss eller båt, det var alltid någon i närheten att hjälpa till att lasta och lossa din tunga resväska. Med anledning av flygresor, men resenärerna spenderade allt mer tid släpa sina väskor runt, och antalet resenärer på en viss flygplats alltid översteg antalet bärare (om flygplatsen hade även dem) för att flytta dessa resväskor.

Sedan 1970, Bernard Sadow, vd och ägare av AMERIKANSKA Bagage hade fastnat i tullen med en hög av tunga resväskor efter att ha återvänt från en semester i Aruba. När du står och väntar, att en arbetare att flytta en del tung utrustning runt flygplatsen gick glida av med utrustning på tunga hjul slirar. Det var en utkristalliseras ögonblick för Mr Sadow som han insett lösningen på världens bagagehantering problemet var hjul. Några prototyper senare, han var pitching sin “rullande bagage” att köpare på Macy ‘ s.

Historien om rullande bagage inte slut med Mr Sadow, dock. Sadow s resväskor presenterade fyra hjul vid de fyra hörnen av resväska på den långa sidan (du klarade det tillsammans, som här, mer som en vagn och mindre som en tvåhjulig möbler dolly). 1987, en pilot för Northwest Airlines, Robert Plath, skapade sin egen hjulförsedda resväska medan greja hemma: en resväska som bara hade två hjul på de nedre hörnen och ett långt handtag som användaren bogseras bakom dem stående i stället för att lägga platt. Plath som kallas design en “rollaboard” och säljs modifierade resväskor till sin kollega flygbolag arbetstagare.

Människor såg piloter och flygvärdinnor som svischar genom flygplatsen med sina snabbt rullande resväskor i släptåg, och plötsligt Mr Plaths rullande resväskor var i hög efterfrågan. Strax därefter lämnade han sitt jobb som pilot och grundade Travelpro International, ett bolag fokuserat på två hjul bagage med teleskopiska handtag. Marknaden var snabbt översvämmas av imitatörer och snart nästan allt bagage som tillverkas ingår hjul.

Bild med tillstånd från Briggs & Riley.