Darjeeling protest: Maskerad, agile & motiverad att möta de ungdomar som tog på cops

0
44

De unga demonstranterna kom från olika bakgrunder. Partha Paul

Översta News

  • Nokia mål av kapital från webben jättar med snabbaste routrar

  • Amazon-Smartphone försäljning: Rabatt på Apple iPhone 6, iPhone SE, OnePlus 3, och mer

  • Facebook använder AI för att bekämpa terrorism på dess nätverk

Hundratals ungdomar, de flesta av vars ansikten var täckta med fuktig trasa, med stenar och flaskor i handen höll upp Lebong Kundvagn Road, konfrontera och köra iväg säkerhetsstyrkor för ett bra par timmar. Smidig, förberedda och motiverade, från vägen och från backen toppar de tog på säkerhetsstyrkor. Sunday Express laget var fångad bakom linjer som the clash nära Singmari började.

“Vi vill Gorkhaland. Skriv gärna vad som är sant. Vi vill ha en separat stat. Vad är det för fel i det? Vi gjorde inte starta bråk, polisen gjorde. Nu är de till och med skjuter på oss”, säger en tonåring i flytande engelska, hans ansikte täckt.

Som polis lathicharged i rally av Gorkha Janmukti Morcha (GJM s) women ‘ s wing, som trotsade duggregnet, området framför parti kontor här blev en krigszon. Flaskor, oftast dräneras av alkohol, var lobbed på polisen som svarade med tårgas granater. Luften blev svårare att andas och folk började att kräkas. Kvinnor medlemmar i GJM, några av dem skadade, sprang från kambodja, som tar skydd i några av de lokala hus. Medlemmar i media också, som täcker den pågående konflikt, tog skydd.

Polisen kunde dock inte hålla på för länge som ungdomar, numrering över 100, övermannade dem. Lathis och sköldar av poliser tog som tårgas granater var lobbed tillbaka tillsammans med bensin bomber som rensad polisens fordon. Redan skarp luft snart bar doften av brinnande bränsle och gummi. “Oroa dig inte, ni kommer inte att skadas,” sade en ung demonstrant till media. “Men vi kan inte hjälpa om polisen eld på dig. Du måste förstå varför vi gör detta. Vi vill inte ha våld. Men vi tvingas (ut på gatan). De lathi debiteras kvinnor. Vi är redo för allt. Vi vet terrängen och vi kan dö för Gorkhaland.”

Sett att några av de unga demonstranterna, det visar sig att de kommer från en varierad bakgrund — några är studenter, vissa har små familjeföretag och andra anställda. Anhängare av GJM, många av dem som aktivt gick med i partiet efter att det våld den 8 Maj i Darjeeling.

“Vi är inte idioter för att lämna vårt arbete, studier och göra allt detta. När den friska kalla för Gorkhaland kom, vi hoppade i,” sade en annan demonstrant. Högar av stenar, påsar med glas och flaskor prydligt placerade på ena sidan av vägen finns vittnesbörd till det faktum att dessa demonstranter var förberedda för polisen. Med ungdomlig agility, de ändras ofta positioner för att ge polisen ett svårt mål att slå.

Vissa till och med skrek övergrepp i Nepali och engelska på poliser. Nyheter armén distribution nått dem, de begärde de lokala invånarna att tala med media.

“Vi vill inte ha problem eller våld. Men vi alla har stöd för Gorkhaland. Polisen och regeringen bör förstå att det är en stark känsla här. Ingen här gillar stänga motgångar och svårigheter. Vi är också rädda, säger den 35-årige man, som gav Den Sunday Express team skydd i deras hus. Med Armén sagt att komma i, män, kvinnor och barn låst sig inomhus. Några som ofta hade en snabb titt från sina fönster för att se situationen utifrån. Snart ljudet av visselpipor och marschera stövlar anges att Armén var här. De unga demonstranterna långsamt försvann från gatorna. Senare, en enorm kontingent av polisen kom på plats för att säkra området.

För alla de senaste Indien Nyheter, ladda ner Indiska Snabb App