India ‘ s grootste zorg moeten worden onderwijs… Maar we zijn alleen maar aan het praten toppers, salarissen: Manish Sisodia

0
52

Delhi Deputy Chief Minister Manish Sisodia in De Indian Express office. Express Foto door Praveen Khanna

Gerelateerd Nieuws

  • CCTV-camera ‘ s in DTC bussen: Delhi kast knipoog waarschijnlijk op dinsdag

  • Delhi Minister van Volksgezondheid Satyendar Jain vrouw ondervraagd door CBI in het geval het witwassen van geld

  • ‘Zal vragen L-G om in te grijpen in het bestuur’: Delhi BJP

Een reeks van verkiezingen keert — in Punjab, Goa en de MCD polls in Delhi en een aantal controverses hebben de Aam Aadmi Partij op de backfoot. Delhi ‘ s Deputy Chief Minister Manish Sisodia, die is belast met een aantal belangrijke afdelingen, zoals financiën, onderwijs -, omzet -, informatie-technologie, diensten, planning en vrouwen en de ontwikkeling van het kind, is blusinstructies de kosten tegen de partij, terwijl er ook wordt gefocust op zijn onderwijs doelen voor de Hoofdstad. De MLA van Patparganj ook vertegenwoordigt de regering in Delhi de GST raad wordt voorgezeten door de Unie minister van Financiën Arun Jaitley.

Sisodia spreekt over de behoefte aan “de kwaliteit van de inhoud” op school studieprogramma ‘ s, wijt “foute” ook evms voor AAP de arme die in de recente peilingen, dringt de partij heeft niet verloren zijn idealisme en prijst Minister van Financiën Arun Jaitley voor open te staan voor ideeën in de vergaderingen op GST

MALLICA JOSHI: Regering school resultaten voor de klassen 10 en 12 zijn veelbelovend. In het afgelopen jaar, zijn gericht op het verbeteren van de infrastructuur en het onderwijs in de scholen. Wat zijn de onderwijs-afdeling van de plannen voor de komende zes maanden?

We werden zeer streng over het voorkomen van vals spelen in de examens deze keer, en ik was bang dat dit zou invloed hebben op de resultaten. Maar dat is niet gebeurd, en ik was blij. Delhi scholen waren voor de overheid en particuliere scholen in het hele land.

Nu ik denk dat we ons moeten richten op de inhoud, niet in termen van het veranderen, maar het oplossen van problemen. Ik heb onlangs onderzocht de boeken die gebruikt worden in het Hindi-scholen, en ik betwijfel of iemand zou begrijpen van de taal gebruikt in hen. Ik denk dat we moeten schrijven boeken om kinderen in het achterhoofd. Als studenten niet kan ontcijferen van de inhoud van de boeken, wat is het punt van het onderwijs.

We hebben gekozen voor een paar deskundigen en hebben ze tot het schrijven van boeken. We hebben ook gekozen voor een aantal goede vertalers en maakte ze aan het werk op een paar boeken. Wij zijn bezorgd over deze boeken voor leerkrachten nu en vroeg hen om het te onderwijzen.

Waarom zijn we niet aan de kwaliteit van het onderwijs, zelfs op plaatsen waar er goede docenten en een goede infrastructuur? Het is omdat we nooit aandacht besteed aan de inhoud; dat doen we nu. En als ik zeg inhoud, ik bedoel de kwaliteit — kwaliteit van de boeken, van de communicatie en ook van onderwijsmethoden.

MALLICA JOSHI: Er is een enorme daling in de eigen school resultaten. Wat zijn volgens u de redenen voor?

Ik heb gevraagd mijn afdeling om te kijken naar de problemen van de slecht presterende scholen en op te lossen. Of een Klasse 12 student van een regering school of op een particuliere school niet lukt, uiteindelijk is het een student niet. We zullen alles doen wat nodig is.

COOMI KAPOOR: Na het zo goed doen in de Vergadering van de verkiezingen, waarom denk je dat de AAP uitgevoerd zo slecht in de MCD polls?

Een factor die verantwoordelijk is voor dit is de Elektronische stemmachines (EVM). Onze vragen over ook evms werden niet beantwoord: Waarom waren de 5.000 machines gebracht van Rajasthan? Waarom waren VVPAT (Kiezer-verifieerbare paper audit trail) machines die niet worden gebruikt, zelfs als ze er waren?

Ondanks onze vragen en verzoeken, niet-VVPAT machines uit Rajasthan werden gebruikt.Er kunnen ook andere redenen (voor AAP verlies), maar ook evms lijken de belangrijkste is.

COOMI KAPOOR: denk je niet dat het nodig is voor wat introspectie binnen uw eigen partij?

Dat doen We ook. We analyseren waar we stagneerde in onze communicatie etc. Onze organisatie was zwak in Delhi, maar we aan de slag gegaan. Maar in de afgelopen twee jaar, onze organisatie heeft ook versterkt, dus het is niet alsof we verloren hebben.

MALLICA JOSHI: Diverse vergaderingen hebben plaatsgevonden binnen uw partij na het verlies in de MCD verkiezingen. Wat naar buiten is gekomen?

In onze bijeenkomsten hebben we ingezien dat ook evms verantwoordelijk waren voor het verlies, en dat is de reden waarom wij de kwestie in de Vergadering. Intern, bepaalde dingen moeten worden opgelost en dat zal worden gedaan.

MANOJ CG: Waarom is het Aam Aadmi Partij geen deel uitmaakt van de verenigde Oppositie, die gestalte tegen de BJP?

Is de Oppositie verenigd? Ik denk niet dat de Oppositie in dit land is verenigd. Met de aard van de belangen van de Oppositie, denk ik niet dat de AAP kan worden met hen.

SHYAMLAL YADAV: Je deel uit van het Recht Op Informatie campagne vóór de toetreding tot de Delhi overheid. Is RTI een effectieve governance-instrument of een probleem?

RTI is een tool voor transparantie. Ik denk niet dat het een probleem is. Er kunnen verschillende interpretaties van een RTI reactie, maar we hebben er nooit meer mee gestopt. De media-proces tegen ons is uitgevoerd door middel van RTI. We geven informatie op onze eigen; de waarheid is de waarheid. Kijk naar de feiten: het media-proces tegen de AAP regering die altijd naar voren komt uit een of andere RTI.

RAHUL SABHARWAL: U onlangs uitgevoerd verrassing controle op de anganwadi-centra. Je hebt ook de Vrouwen en de Ontwikkeling van het Kind portfolio. Kunt u ingaan op een aantal problemen die u tegenkomt op de grond en of je enig haalbare oplossingen te komen?

Ik realiseerde me dat de Vrouwen en de Ontwikkeling van het Kind afdeling was geworden regeling centraal. De Regering van India zou van plan een regeling en de WCD afdeling zou ten uitvoer te leggen; de overheid zou een regeling en de afdeling willen implementeren. Maar zijn verantwoordelijkheid is om te zorgen te maken over de vrouwen en kinderen van Delhi. Tot nu toe, het enige dat ze hebben zich beziggehouden met de vraag of bepaalde regelingen zijn geïmplementeerd en als haar rapport werd gestuurd naar de regering. Ik ben op zoek naar de verandering van de hele focus.

Ik denk dat dit (WCD) is een van de belangrijkste afdelingen voor elke regering. Hebben wij de verzorging van zwangerschap, peuters, de vroege jeugd leren… Wij richten ons op al deze aspecten nu.

We hebben het concept van de vroege kinderjaren leren naar Delhi. Dat kan gedaan worden door middel van deze afdeling.

SRIJANA MITRA DAS: Met alle controverses die de AAP is vastgelopen in de afgelopen maanden, zou je zeggen dat het idealisme waarmee de partij werd geassocieerd met is er niet meer? Ook, door zich te richten Narendra Modi ‘ in iedere verkiezing, heb je niet afgestaan uw aandeel van het openbaar tijd om de Narendra Modi discours plaats van de AAP te spreken?

We kwamen aan de macht op de plank van bruikbaarheid, niet idealisme… Terwijl we besloten om te zitten in een regering auto, we vermeden rode bakens en VIP beveiliging. We volgen nog dat we nog niet terug op het. De aard van de politiek wilden we oefenen, we zijn nog steeds aan het oefenen. Nu als de Minister-president roept op tot het rode baken te worden verboden in het hele land, hebben we een aantal bijgedragen. We deden het (vermeden rode bakens) in de afgelopen twee jaar. Hij (PM Narendra Modi) was een chief minister eerder, maar hij kreeg nooit een dergelijk idee. Sinds het nemen van de eed, we hebben het nog niet gebruikte auto ‘ s met rode bakens. Dus dat is het idealisme, of als je het zo wilt noemen eenvoud, en we hebben onderhouden.

Als we aan de macht kwam, zeiden we zullen we de macht goedkoop; we hebben. Wij zeiden: wij zullen het water goedkoper; wij hebben dat gedaan. Wij zeiden: wij lossen het onderwijs en de gezondheidszorg; we hebben gedaan van deze zaken. Dit is ons werk en dit is ons idealisme. Wij zijn de enige overheid in het land is dat de besteding van 25 procent van de Begroting aan onderwijs. Als dit niet het idealisme, ik weet niet wat het is.

Als wij spreken ons uit tegen het land is het UUR, dat betekent niet dat we ons idealisme achter. Als het vandaag de boeren sterven, ze worden beschoten, daarna zullen wij spreken. Wij zijn burgers van dit land en we zijn verkozen leiders van dit land, hebben we te spreken. Het is onze plicht.

MALLICA JOSHI: Heb Kapil Mishra ‘ s beschuldigingen komen als een schok voor de partij?

Het was persoonlijk schokkend voor mij de manier Kapil Mishra gedragen nadat ze verwijderd van zijn ministeriële post. In het verleden ook al, ministers vervangen, maar ze vond het heel positief.

Ik denk dat hij wordt gebruikt door de BJP, omdat in de afgelopen twee jaar hebben ze geprobeerd om te ontsporen ons op elke mogelijke manier. Echter, we hebben gewerkt aan onze eigen track en tegen hen was. Ze gebruikt hem (Mishra) tegen ons te storen ons.

AMRITH LAL: De strijd tussen de L-G en en de Chief Minister in Pondicherry is vergelijkbaar met wat gespeeld in Delhi eerder. Heb je al een gesprek met de Chief Minister er?

We hebben, maar niet formeel. Ik denk dat we moeten nadenken over onze gehele systeem. We hebben behoefte aan een nationaal debat over de rol en de bevoegdheden van de L-G en de CM. Wat zijn de bevoegdheden van een gekozen vertegenwoordiger? Heeft hij niet eens het recht om te verhogen een vraag of start een onderzoek naar de misdaden van, bijvoorbeeld, een junior engineer in zijn omgeving? Dus we moeten een debat over dit.

ALOK SINGH: Hoe tevreden bent u met de werking van de Anti-Corruptie Bureau?

Sinds de ACB heeft van ons weggenomen, al heeft gedaan in de afgelopen twee jaar is dat wanneer een BJP-lid een klacht indient met hen, ze noemen onze leiders om te verschijnen voor het. Ze hebben niet genoemd CM tot nu toe, maar ze riep me.

We hadden drie ingediende Sparren tegen (oud-Delhi CM) Sheila Dikshit in onze 49 dagen overheid, maar ze hadden geen wet. Als je met een veranderde naam en vertel ze dat je zag Manish Sisodia aannemen van smeergeld van Rs 2 crore, zullen ze noemen me de volgende dag. Dit is wat ze hebben gedaan de afgelopen twee jaar.

ANIRUDDHA GHOSAL: De flip-side van een jonge partij die uw mla ‘ s zijn onervaren. Dat doet ze meer kwetsbaar voor storingen van buitenaf?

We moeten kijken naar de geschiedenis. Wanneer de BJP werd gevormd, hoe veel leden van de partij? Ik ben geen goede politieke student, maar het zou interessant zijn om uit te vinden wat er gebeurt wanneer een nieuwe partij gevormd. Doen de leden verlaten de partij, zoals de AAP is het ervaren? Ik weet het niet.

MALLICA JOSHI: Wat is uw interactie met de nieuwe L-G Anil Baijal geweest?

Tijdens mijn eerste gesprekken met de L-G, ik vertelde hem dat de Grondwet bepaalt dat er overdraagbaar zijn onderdanen en niet-overdraagbaar onderwerpen. Op de drie niet-overdraagbare onderwerpen, ik zei tegen hem: u bent de baas en de bevoegde autoriteit. Op overdraagbare onderwerpen, wij zijn de bevoegde autoriteit als we de gekozen regering. Uw enige recht is dat je kan het eens of oneens zijn over het onderwerp. Als je dit volgen is er geen probleem. Ik heb niet een probleem als de L-G roept de officieren en houdt gesprekken met hen. Vroeger, toen de voormalige L-G gaf orders rechtstreeks aan de ambtenaren, we maakten bezwaar. We vertelden hem dat je niet overslaan de gekozen regering in het geval van overdraagbare onderwerpen. U geeft de richtingen een politie-agent, ik zal het niet erg. Maar als je aanwijzingen geven aan de directeur onderwijs of de belastingdienst, dan heb ik een probleem met dat.

(Onder de nieuwe L-G) zoiets is gebeurd of twee keer, maar we hebben besproken dingen. Grotendeels is hij niet te doen, zoiets. Maar als het gebeurt, zullen we met hem praten. Zo ver, hij is in overleg met ons.

KAUNAIN SHERIFF M: Kapil Mishra werd verwijderd van zijn post, want er water problemen in de Hoofdstad. Na de MCD verkiezingen, er zijn rapporten die zijn ingediend bij het CM over het tekort aan medicijnen, maar je hebt niet gehouden de van de Minister van Volksgezondheid, Satyendra Jain, verantwoording afleggen.

Het probleem van geneesmiddelen naar boven kwam toen de Chief Minister bezocht ziekenhuizen en de gevonden afwijkingen. De Minister was niet van bewust, en zijn verantwoordelijkheid te nemen controle van de afdeling.

AANCHAL MAGAZINE: U aanwezig geweest zijn GST vergaderingen van de raad. Denk je dat het zal voldoen aan de 1 juli deadline?

De GST vergaderingen van de raad zijn tot nu toe goed. Arun Jaitleyji is de voorzitter en hij is heel erg open voor ideeën. Laat me je vertellen ik ben één van de tevreden leden. Wanneer ik stel een vraag, hij meent het. Tot nu toe heb ik nog niet gevonden het hard te verhogen, problemen en zorgen in GST vergaderingen.

Er waren een aantal problemen die ik had opgewekt en hij (Jaitley) voelde er was niet genoeg tijd. Dus zei hij, laten we zeggen een andere vergadering… Toen, in de volgende vergadering, met alle problemen waren niet aangepakt, stelde ik voor dat er een andere bijeenkomst, want ik had gesproken met bijna 30-tal verenigingen en hun ingangen bij mij. Hij (Jaitley) zei: dit is een zeer omvangrijke en hij zei dat om dit te bespreken zullen we een aparte vergadering.

In principe ben ik een voorstander van GST. Maar de manier waarop dingen zijn ondernomen, ik heb een aantal bezwaren tegen dat en dat is de reden waarom er werden vergaderingen gehouden. Het fiscale regime niet kan worden officer centraal. Het moet de consument centraal en ondernemer centraal. U moet rekening houden met de realiteit van het land, de realiteit van de Indiase markt. Dat is niet overwogen.

Ik ben optimistisch (van 1 juli GST uitrol). De indruk die we hebben gekregen, zoals de leden van de raad is dat zij zijn voorbereid… Het Centrum heeft een speling van twee maanden. Indien nodig, uit te breiden (de deadline) met twee maanden.

ANIRUDDHA GHOSAL: Zal de partij wedstrijd Gujarat verkiezingen? En zo ja, hoeveel zetels zal u wedstrijd uit?

Eerlijk gezegd, ik ben niet van bewust. Er was een vergadering van Gujarat, maar ik heb niet in staat geweest om te voldoen aan de CM. Ik weet niet wat er is besloten in de vergadering.

We moeten opnieuw nadenken over onze gehele systeem. We moeten een nationaal debat over de bevoegdheden van de L-G en de minister-president. Wat zijn de bevoegdheden van een gekozen vertegenwoordiger?”

MALLICA JOSHI: Wat is volgens u de grootste uitdaging voor het onderwijs in de Hoofdstad?

Mijn overtuiging is dat India de grootste zorg moet het onderwijs is dat niet het geval. Dat is het probleem. Tot we dat doen, als ons land zich niet kunnen ontwikkelen. Zoveel uitdagingen zijn betrokken, ik heb het gevoel dat onze aanpak in de richting van het onderwijs is verslechterd onderwijs betekent loopbaan, onderwijs betekent salaris pakket. We moeten komen van deze shell en echt gaan nadenken over het onderwijs als geheel.

Gewoon om je een voorbeeld geven: ik ging naar een school waar de jaarlijkse functie aan de gang was. De opdrachtgever was het geven van een speech en ouders zaten in het publiek. De opdrachtgever zei: dat moet je niet zeggen dat alles aan uw kinderen over merken, je mag niet schelden hen of hen te slaan. Dan, in haar opening, presentatie, ze bleek een aantal van de school prestaties. Ik zei tegen haar: “mevrouw, de laatste 10 minuten van uw presentatie laten zien dat de resultaten zijn alles. De foto ‘ s die je liet zien dat alle behoorde tot die studenten die scoorde hoge cijfers in de Klas 10. Je liet zien wie je school toppers zijn. Als je spreekt van toppers in uw presentatie, en dan vertellen de ouders moeten ze niet de drang hun kinderen naar toppers worden, dan zal het niet werken.’

We zijn alleen maar aan het praten over de toppers en de pakketten moeten we denken als een natie, als een samenleving. We moeten praten over de problemen die er bestaan. We hebben om te verbinden leven met het onderwijs. Dat is de uitdaging voor ons. Ik ben aan het worstelen met het, maar ik hoop dat ik een succesvolle dag.

In Delhi, het krijgen van goede kwaliteit van leraren is een andere uitdaging. Onze teacher training programma ‘ s zijn heel slecht. Zo brachten We al in verschillende docenten en ik hoop dat je meer van ze.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App