Hoe Maak Chrome Meer Touch-Vriendelijk op de Microsoft Surface

0
109

Tot verrassing van velen, Windows bleef dominant als personal computers verschuiven meer en meer naar tablets en touch screen interfaces. En de consternatie van Microsoft, Google ‘ s Chrome-browser blijft de belangrijkste software op desktops (inclusief laptops en Windows-aangedreven tabletten), en ondanks een aantal touch-screen tools die een beetje ontbreekt versus Chrome op Android-telefoons en tablets.

Als u wilt uw bureaublad Chrome-browser om zich een beetje beter op het Oppervlak of vergelijkbare apparaten, hier zijn een paar tips.

Stap Één: Het Activeren Van De Tablet Modus

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar er zijn veel gebruikers die Windows-10 “desktop mode” is ingeschakeld hele tijd. En waarom niet? Windows user interface is geëvolueerd tot een punt waar je een tablet met een Surface Pen net zo goed als met een muis.

Eigenlijk is er een heel goede reden: sommige applicaties van derden, zoals Chrome werken subtiel anders wanneer Windows actief is in de Tablet-Modus. Specifiek, het detecteert automatisch wanneer u een tekstveld selecteert (zoals de URL-balk of een tekstvak in een forum) en de actieve toetsenbord, net zoals Microsoft ‘ s Edge. Het moet ook ineenstorting van het toetsenbord wanneer u tikt u ergens buiten het tekstvak. Dat is een truc die werkt niet in Desktop Modus, waardoor oplossingen zoals een handleiding toetsenbord knop op de taakbalk.

Voer Tablet-Modus, opent u het Centrum van de Actie door te vegen vanaf de rechterkant van het scherm. Tik op de “Tablet Mode” – instelling op het rechter gedeelte van het scherm (u kan nodig zijn om op “Uitklappen” om te zien of het eerste). Ziet u de taakbalk ineenstorting alleen de Windows-knop, Terug-knop, en Cortana knop (cirkel) aan de linkerkant.

Stap Twee: Schakelen naar het Virtuele Toetsenbord

Tenzij je hebt prachtige handschrift, de Surface-Pen en soortgelijke stylus ontwerpen, waarschijnlijk niet nauwkeurig genoeg is om nauwkeurig het opgeven van webadressen, e-mailadressen en andere esoterische tekst nodig voor het surfen op het Internet. Dus als je met een pen ingang, kunt u terug wilt schakelen naar een mobiele-stijl virtuele toetsenbord.

Tik op een tekstvak in Chroom—de URL-balk zal prima werken. Uw standaard tekst input tool moeten worden weergegeven; als het Windows’ handschriftherkenning, tikt u op de knop op de pen helemaal in de rechterbenedenhoek van het scherm en tik vervolgens op de standaard-of split keyboard optie, zoals dus.

Je bent nu terug naar het virtuele toetsenbord. Als je echt liever de pen kunt u tik op het pictogram keyboard (toetsenbord) op het virtuele toetsenbord zelf om over te schakelen weer terug.

Stap Drie: Tweak een Paar van Chrome Vlaggen

Typ chrome://flags in Chrome de URL-balk en druk op Enter. Dit brengt u naar de experimentele pagina-instellingen in Chrome.

Het kan intimiderend uitzien, als je nog nooit hebt getweaked een van deze instellingen, maar er zijn een aantal specifieke tools in hier die kunnen maken dat de browser beter werken op een touch screen:

  • Ga voorspelling: snel, verleent de onzichtbare delen van de pagina tijdens het bladeren via touch.
  • Raak gestart slepen en neerzetten: maakt versleepbare elementen gemakkelijker te gebruiken zonder een muis.
  • Ga Verankering: handig voor het langzaam laden van pagina ‘ s die verschuiving van tekst en andere elementen zoals afbeeldingen laden.

Opmerking: de bovenstaande vlaggen zijn verkrijgbaar in Chrome stabiele versie 59. Sommige verdwijnen en anderen verschijnen als nieuwe versies worden uitgebracht. Check back in chrome://flags regelmatig om te zien of er nuttige aanvullingen. Een aantal van de ideeën die de Google-ingenieurs zijn al ingebouwd in Chrome, zoals door naar links te vegen en veeg naar rechts raak met gebaren voor terug en vooruit browser acties, respectievelijk, zijn al onderdeel van Chrome is de core code.