Wat Is een “Normale” Camera Lens?

0
377

De lens die u gebruikt heeft een enorme impact op hoe je foto ‘ s kijken. Een groothoeklens geeft je een veel groter gezichtsveld, terwijl een telelens zal vergroten verre voorwerpen. Deze is niet perfect, maar: de foto eruit zal zien was genomen met welke lens je gebruikt.

GERELATEERD ARTIKELHoe Werkt de “8x Zoom op Mijn Point-en-Shoot te Vergelijken met Mijn DSLR?

Er zijn rare optische eigenaardigheden zoals tonvormige vertekening bij groothoek lenzen—rechte lijnen verschijnen aan de curve—en compressie met tele-lenzen—objecten lijken veel dichter bij elkaar—die komen met het gebruik van verschillende lenzen.

Dus wat doe je als je wilt een foto te zien zoals op de echte wereld? Voor alles weergegeven hoe zie je het voor je en niet vreemd vervormd door jouw lens? Dat is wanneer u een “normale lens”.

Wat Is een Normale Lens?

GERELATEERD ARTIKELWat Is Diafragma?

Een normale lens is één van de beste benadert de optische eigenschappen van het menselijk oog. In andere woorden, de genomen foto ‘ s met een normale lens kijken dichtst bij hoe we de wereld zien. Dit heeft niets te maken met het diafragma, maar is volledig afhankelijk van de brandpuntsafstand van de lens.

Het is moeilijk om perfect te vergelijken met de menselijke visie om camera ‘ s; beide werken op verschillende manieren. Onze ogen zijn niet het equivalent van een specifieke lens. In plaats daarvan zijn er een scala aan brandpunten van die foto ‘ s te maken die er allemaal ongeveer hetzelfde uit. Er zullen altijd verschillen zijn, maar de foto ‘ s mogen niet worden vervormd weergegeven als een groothoek-of telelens foto kan.

GERELATEERD ARTIKELWat is het Verschil Tussen een Full-Frame en Crop Sensor Camera?

Op een full-frame camera een normale lens wordt beschouwd als een brandpuntsafstand van 50mm. Dit werd vastgelegd door de schepper van de Leica camera systeem, Oskar Barnack, vrij veel willekeur. In werkelijkheid, elke lens met een brandpuntsafstand van ongeveer tussen de 40 en 58mm zal kijken, ongeveer zoals hoe dingen lijken je ogen.

Op een crop sensor camera, een normale lens wordt meestal genomen ongeveer 35mm, hoewel een lens met een brandpuntsafstand die valt tussen 28mm en 36mm zal werken.

Lenzen Vergelijken

Hier zijn drie foto ‘ s van dezelfde scène, al heb ik verplaatst de camera in positie te houden met de grootte van het onderwerp ongeveer hetzelfde. Deze is gemaakt met een normale lens. Alles ziet er vrij veel als het zou moeten. De foto lijkt heel erg op hoe je zou zien van de straat en de auto als je er bent.

Deze is gemaakt met een groothoek lens, en u kunt zien hoe de auto is verdraaid. Het is echt een raar perspectief. De muur aan de rechterkant, dat verscheen in de andere twee foto ‘ s is nu ver in de achtergrond.

Tot slot, deze werd genomen met een telelens, die volledig verandert de foto. Merk op hoe veel dichter bij het huis op de achtergrond lijkt de auto. Alles is een beetje platter.

U kunt zien hoe, als wij de objecten ongeveer dezelfde grootte in het frame, het uiterlijk van de normale lens voelt gewoon goed.

De Voors en Tegens van Normale Lenzen

Het grootste voordeel van de normale lens is die alles ziet er…goed, normaal. Dit is ook zijn grootste nadeel. Foto ‘ s met een normale lens zijn zo nauwkeurig een weerspiegeling van het echte leven zo is het mogelijk met een camera. Als wat er nu gebeurt, is interessant en aantrekkelijk, het kan toevoegen aan het realisme van de foto. Als wat er nu gebeurt, is relatief alledaagse, het beeld zal verschijnen saai.

GERELATEERD ARTIKELvan Uw Camera de Meest Belangrijke Instellingen: de Sluitertijd, Diafragma, en ISO Uitgelegd

Een normale lens is zeer eenvoudig te gebruiken. U kunt snel voorspellen hoe anders zal het verschijnen in uw foto door gewoon om je heen kijken. Wat je ziet is vrij veel van hoe de dingen zullen worden weergegeven in uw foto ‘ s. Wanneer je begint, betekent dit dat u kunt gewoon concentreren op het leren nemen van nauwkeurige opnamen zonder te veel zorgen te maken over de samenstelling. Wijs gewoon met de camera op wat je kunt zien en druk op de ontspanknop.

Normale lenzen zijn ook zeer veelzijdig. Zolang je bereid bent om te bewegen, zult u in staat om te schieten de meeste dingen. Ik heb geweldige portretten, landschappen en zelfs sport foto ‘ s met een normale lens. Alleen in de uiterste gevallen, zoals wanneer je een echt brede uitgestrekte landschap of in te zoomen op een kleine vogel in een boom, dat ze niet echt werken.

Wat een Normale Lenzen zijn Beschikbaar?

Terwijl de meeste zoomlenzen dekking van de normale brandpuntsafstand bereik, als u wilt een speciale normale lens heb je een paar opties. Hier is wat wij aanbevelen.

Canon

  • Full-Frame: Canon EF 50mm f/1.8 STM.
  • Crop Sensor: Canon EF-S 35mm f/2.8 Macro IS STM.

Nikon

  • Full-Frame: Nikon AF-S FX-NIKKOR 50mm f/1.8 G.
  • Crop Sensor: Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8 G.

Een normale lens is een geweldige gaan. Het is zeer flexibel en gemakkelijk te gebruiken. Terwijl ze niet breed uitgestrekte landschappen of super close-up, sport foto ‘ s, er is weinig anders worden ze niet ten minste voor werken.