Enquête ziet er voor wat de vergrijzing India heeft

0
113

De Teams nemen van details op biomarkers, verzekeringen, gezondheid, geschiedenis. Express

Top Nieuws

  • ICC Champions Trophy 2017 Punten Tafel, Team Klassement, Netto Run Rate

  • Dit echtpaar is Instagram foto gaat viral voor de juiste redenen

  • Twitterati verliezen kalm over de foto van de Canadese PM Justin Trudeau koelen met Obama; wilt Macron aan boord te

Sinds 1 April teams in Gujarat zijn gegaan over het voldoen aan 4.000 mensen van 45 jaar en ouder om te peilen naar de behoeften, de eerste stap van een landelijke, 25 jaar, oefening gericht op de framing van beleid op de lange termijn initiatieven voor India de vergrijzing van de bevolking.

De Longitudinal Ageing Study in India (LASI), vorig jaar gelanceerd door het ministerie van volksgezondheid, gericht op een steekproef van 60.000 mensen boven de 45 jaar, van wie de gezondheid zullen worden gedocumenteerd meer dan 25 jaar. Gujarat begon haar veldwerk op 1 April van dit jaar, samen met Daman En Diu en Dadra En Nagar Haveli.

“Gujarat is in de eerste fase van de studie en samen met de UTs begon het verzamelen van gegevens van de vroegste. Delhi en Haryana gevolgd,” zei Dr P Arokiasamy, LASI project coordinator bij International Institute for Bevolking Wetenschappen, Mumbai. IIPS is het nodale agentschap voor het 25-jarig onderzoek dat omvat bezoeken en terug naar die doelgroep.

“Het belangrijkste doel van de grootschalige enquête is om de wetenschappelijke gegevens over de bevolking ouder dan 45,” Arokiasamy zei. “Op dit moment zijn er geen gerichte health interventies voor de vergrijzing van de bevolking in het land. Zodra we de gegevens identificeren we kunnen stellen van gerichte interventies en het werken aan het verminderen van de economische last van de ouderdom. We zullen in staat zijn om de juiste medicijnen en de juiste verzekering pakketten.”

Teams zijn het verzamelen van gegevens, zoals financiële achtergrond, bestaande ziektekostenverzekering en familieleden in de ouderdom woningen of mentale patiënten in psychiatrische inrichtingen; medische geschiedenis, met inbegrip van details van malaria, diabetes, kanker en mentale gezondheid; en de menopauze bij vrouwen.

“De studie bekijkt de verschillende sociale aspecten van het ouder worden en geeft het belang van geestelijke gezondheid,” Arokiasamy zei.

IIPS is in samenwerking met de Harvard School of Public Health en de University of Southern California. IIPS heeft samen met onderzoeksinstellingen in het hele land gegevens te verzamelen van de lidstaten. In Gujarat, Taleem Research Foundation, Ahmedabad, is verantwoordelijk voor het verzamelen van gegevens.

“We hebben een steekproef van 4.000 van 45 jaar en ouder. Wij behandelen 80 dorpen en stedelijke wijken in 14 districten en 40 dorpen en stedelijke wijken in elk van de UTs,” zei Dr Irfan Khan, demographer en directeur van TRF. “Wij zijn de eerste om te beginnen met het verzamelen van gegevens als we vullen de huis-lijst en bemonstering eerder. We zijn begonnen op 1 April.”

Een team van 70, met inbegrip van senior onderzoekers, artsen en hulpverleners gericht om het project te voltooien in de komende zes maanden. Ze dragen over de mini-laptops, apparatuur voor het meten van verschillende biomarkers, en GPS-toestellen waarin ze voeden gegevens dagelijks.

“Het plan is om een bezoek aan de dezelfde persoon weer na twee jaar en kijk hoe hij of zij mee bezig is, wat zijn de ziekten mensen met de leeftijd. Voor 25 jaar zullen wij het document van de gezondheid van de steekproef. De gegevens zullen verzameld worden elk jaar en we hopen dat het zal beginnen met de weerspiegeling snel op veranderingen in de gezondheids-beleid,” aldus Khan.

Gujarat is de commissaris van gezondheid J P Gupta is het monitoren van de studie in de staat. “Een van de redenen waarom zouden we vroeg beginnen is dat we ervoor gezorgd dat alle logistiek daalde in plaats van een training te krijgen van de instrumenten voor de studie,” Gupta zei. “De resultaten van de eerste ronde voor Gujarat en de naburige UTs zal worden door augustus en we hopen om te beginnen het maken van veranderingen in de gezondheidstoestand beleid zodra de resultaten zijn.”

LASI wordt gezamenlijk gefinancierd door het ministerie van volksgezondheid, het AMERIKAANSE National Institute on Aging, en het UN Population Fund-India.

Voor al het laatste India Nieuws, download Indian Express App