Vannstanden synker i store Indiske reservoarer

0
68

Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Chhattisgarh og Telangana har rapportert bedre lagring nivå. (Express Arkiv/Representasjons)

Vann-nivået i 91 store reservoarer i landet har dyppet til 24 prosent av deres totale lagringskapasiteten, regjeringen sa i dag. I henhold til Union vassdrags-Departementet, 37.718 milliarder kubikkmeter (BCM) vann var tilgjengelig i disse reservoarene for uken som sluttet i går.

Nivået er 125 prosent av lagring rapportert under tilsvarende periode i fjor og 103 prosent av sin decadal gjennomsnittlig departementet sa i en uttalelse. Forrige uke, lager var 26 prosent (eller 41.066 BCM) av den totale lagringskapasiteten på dammer.

Stater som har tatt opp mindre vann lager vis-à-vis siste året er Himachal Pradesh, Tripura, Uttarakhand, Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala og Tamil Nadu.

Punjab, Rajasthan, Jharkhand, Odisha, West Bengal, Gujarat, Maharashtra, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Chhattisgarh og Telangana har rapportert bedre lagring nivå.