Naawaz Sharif drar til Beijing for å delta Belte & Road-toppmøtet

0
67

Pakistans statsminister Naawaz Sharif er ledsaget av en høy grad av delegasjon, inkludert de fire chief minister og noen føderale statsråder.

Pakistans Statsminister Naawaz Sharif fredag igjen til Beijing for å delta på en to-dagers konferanse om ambisiøse Belte og Veien initiativ, en del av noe som passerer gjennom Pakistan-okkupert Kashmir. Belte og Veien (B&R) Forum for Internasjonalt Samarbeid, sannsynlig å være ivaretatt av 28 verdens ledere, begynner på søndag og Beijing prosjektet har som mål å toppmøtet som en global aksept av sine initiativ.

B&R initiativet tar sikte på å koble til Kina for å Eurasia gjennom en labyrint av vei, jernbane og havn prosjekter. Radio Pakistan rapportert at flere avtaler er forventet å være inngått i forbindelse med USD 46 milliarder Kina og Pakistan Økonomisk Korridor (CPEC) under Sharif ‘ s besøk.

Den CPEC er en del av Kinesisk President Xi Jinping er ambisiøse Belte og Veien (B&R) initiativ. Det tar sikte på å gjenopplive gamle land og sjø ruter – New Silk Road og 21. Århundre Maritime Silk Road – for å koble til Kina med Asia, Afrika og Europeiske markeder. Men CPEC passerer gjennom Pakistan-okkupert Kashmir og resultantly India har reist innsigelse til planen. India er ennå ikke bekrefte sin deltakelse i B&R Forum. USA og en rekke andre vestlige land har enten hoppet over toppen eller autorisert tjenestemenn til å delta på det.

Pakistans statsminister er ledsaget av en høy grad av delegasjon, inkludert de fire chief minister og noen føderale statsråder.

Sharif vil også ha Sartaj Aziz, hans rådgiver på utenrikspolitikk, ved sin side under besøket. Han vil delta på den første økten av toppmøtet og plenum møte på høyt nivå dialog og staten bankett. Han vil delta på ledere’ roundtable økter på andre dag av forumet og holde møter med President Xi og Premier Li Keqiang.