Het Versleutelen van Je Mac Time Machine Back-up

0
7836

Codeer uw Mac-systeem schijf, zoals u zou mogen: als uw computer wordt gestolen, uw data is veilig voor nieuwsgierige ogen. Maar op je bureau, naast je Mac, is een kopie van alles op uw vaste schijf: uw Time Machine back-up. Zou niet iedereen die pakte die drive hebben toegang tot alle dezelfde informatie?

Ja, ze zou, dat is waarom het belangrijk is om het versleutelen van je Time Machine schijf. Er zijn twee manieren om dit te doen, en beide zijn relatief eenvoudig. U kunt met terugwerkende kracht het coderen van uw bestaande Time Machine back-up, die u toelaat om uw oude back-ups. Het nadeel: deze terugwerkende codering kan lang duren, dat is waarom je zou willen om gewoon een versleutelde partitie met behulp van schijfhulpprogramma en back-up. Laten we gaan over beide opties.

De Trage, Maar Niet-Destructieve Optie: Het Coderen Van Uw Huidige Back-Ups

Als je Time Machine instellen op je Mac hebt, kunt u het coderen van uw schijf met terugwerkende kracht. Het proces gaat nog wel een tijdje voor een één terabyte mechanische aandrijving, het proces meer dan 24 uur rechtstreeks—maar u kunt starten en stoppen van het proces zo vaak als u wilt.

Hoofd naar systeemvoorkeuren > Time Machine, klik op “Selecteer de Schijf.”

Selecteer uw huidige back-up schijf en klik vervolgens op “Verwijder Schijf.”

Ja, we moeten verwijder de schijf voordat we kunnen beginnen met het coderen, maar maak je geen zorgen: uw back-ups zal blijven op het station. Klik op de “Selecteer Back-up Schijf” knop.

Klik op uw oude Time Machine schijf in de lijst van opties, kijk dan of het “Versleutelen back-ups” optie.

U zal worden gevraagd om een wachtwoord, en voor het achterlaten van een tip. Merk op dat de hint veld is verplicht: u kunt niet doorgaan zonder dat er één toe te voegen.

Als je verliest dit wachtwoord kunt u niet herstellen van bestanden van de schijf, dus niet het wachtwoord kwijt bent. Schrijf het op en bewaar het op een veilige, zoals een lock box, en ook opslaan in uw password manager. Als u hulp nodig hebt bij het denken van een wachtwoord, klik op het sleutel icoon om het macOS wachtwoord assistent.

Zodra u een wachtwoord hebt ingesteld, klikt u op “encrypt disk (schijf Versleutelen.” Je mac zal beginnen met het coderen van de schijf; u kunt de voortgang bekijken in het Time Machine venster in de systeem-instellingen.

Dit proces is niet snel. Zoals we al eerder zeiden, en één terabyte schijf kan gemakkelijk meer dan 24 uur. U hoeft niet de drive aangesloten totdat het proces is gedaan: de schijf ontkoppelen en codering begint het weer op de volgende keer dat het is aangesloten. En de back-ups zal verder als normaal tijdens het coderingsproces.

De Snelste Optie: het opzetten van een Nieuwe Gecodeerde Back-up

Als je het opzetten van een nieuwe harde schijf met Time Machine, of zijn gewoon bereid om opnieuw te beginnen met een schone partitie om te voorkomen dat een lange encryptie periode, u kunt het opzetten van een versleutelde partitie met behulp van schijfhulpprogramma. die kunt u vinden in Applications > Utilities. Klik om te beginnen op uw externe harde schijf in het linker deelvenster, en klik vervolgens op de “Wissen” knop in de werkbalk.

Geef de partitie een soort van tijd-reis-gerelateerde naam en klik vervolgens op de “Indeling” de optie vervolgkeuzelijst.

Kies ‘ Mac OS Uitgebreid (Journaled, Gecodeerd)” uit de opties, en klik vervolgens op de “Wissen” knop. U zal worden gevraagd om een sleutel.

Wat u ook kiest, zorg ervoor dat u niet deze sleutel kwijtraakt, u zult niet in staat zijn om bestanden te herstellen van uw schijf zonder. Schrijf het op en leg het in je lock box, en bewaar deze in uw password manager. Als u wilt, kunt u op de Toets-pictogram om het Wachtwoord Assistent, die u kunnen helpen om een wachtwoord aan te maken.

Wanneer u klaar bent, klikt u op “Kies” en de schijf opnieuw worden geformatteerd. Hoofd naar de Time Machine-voorkeuren en het instellen van uw nieuw versleutelde schijf als je Time Machine back-up. Je hebt nu een gecodeerde Time Machine back-up, zonder de wachttijd van de bovengenoemde methode.

Photo credit: Valerie Everett