VS, China bespreken maatregelen tegen Noord-Korea bedreiging

  0
  43

  Plaatsvervangend Woordvoerder van het AMERIKAANSE State Department, Mark C Toner . (Bestand)

  China en de VS hebben afgesproken op een constructieve bilaterale relatie om de dreiging van Noord-Korea vanwege de herhaalde ballistische tests, ondanks een VN-ban. De AMERIKAANSE Minister van buitenlandse Rex Tillerson gisteren sprak tot zijn Chinese tegenhanger Yang Jiechi via telefoon en wordt ingegaan op de het belang van een constructieve bilaterale betrekkingen, Ministerie van Waarnemend Woordvoerder Mark Toner zei.

  Kijken Wat Anders Is Het Maken Van Nieuws

  “De twee partijen het eens over de noodzaak om de dreiging van Noord-Korea vormt voor de stabiliteit in de regio”, zei hij in een uitlezing van het gesprek. De twee leiders hebben ook besproken economie, handel en mogelijke samenwerking op bestrijding van terrorisme, de wet handhaving en grensoverschrijdende criminaliteit, Toner zei. De ontwikkeling komt na de VS en Japan drong er bij Noord-Korea af te zien van zijn nucleaire en ballistische raketprogramma ‘ s en waarschuwde Pyongyang niet om het even welke verdere “provocatieve acties”.

  China heeft ook begonnen met een opschorting van alle de invoer van kolen uit Noord-Korea en de rest van het jaar. Het verbod is in lijn met de VN-veiligheidsraad de sancties opgelegd in November 2016 in reactie op Noord-Korea ‘ s vijfde nucleaire test in augustus vorig jaar.