Singapore PM Lee Hsien Loong hosting Benjamin Netanyahu, stiller seg bak “two-state” plan

0
160

Singapore Statsminister Lee Hsien Loong, til venstre, og Israels Statsminister Benjamin Netanyahu, høyre, snakke på Istana eller presidentpalasset i Singapore, mandag, Februar. 20, 2017. (AP Photo/Joseph Nair)

Singaporsk Statsminister Lee Hsien Loong, vertskap for et besøk av hans Israelske kollega, Benjamin Netanyahu, sa mandag at landet hans tror på en “two-state solution” til den Israelsk-Palestinske konflikten. Lee forklarte sin stand på en felles nyheter briefing med Netanyahu, som ikke gir sin tilslutning til de to-nasjon tilnærming. Lee sa han innser en to-stats løsning er vanskelig å oppnå, men sa at det er den eneste måten å oppnå fred. Netanyahu ‘ s offisielle besøk er den første til å Singapore av en Israelsk leder for regjeringen. Siste året Lee ble den første Singaporsk statsminister til å besøke Israel.

Se Hva Annet Er Å Lage Nyheter

Netanyahu referert til Singapore og Israel på pressekonferanse som “kindred spirits.” Begge landene er små, med betydelig forsvar og høyteknologiske næringer. De to landene etablerte diplomatiske forbindelser i 1969, men har bånd som kan dateres tilbake til 1965, da Israelsk militære rådgivere i det skjulte assistert Singapore etter sin erklæring av uavhengighet. Erkjenne “svært komplekse situasjonen” mellom Palestinerne og Israel, Lee kalles for direkte forhandlinger, som vil sørge for “fremgang mot en rettferdig og varig løsning på denne langvarige og ofte, dessverre voldelig konflikt.”

“Vi har konsekvent mente at en to-stats løsning mellom Israel og Palestina, men vanskelig å oppnå, er den eneste måten å bringe fred og sikkerhet til både folk,” Lee sa. Netanyahu gjorde ikke nevne spenninger i midtøsten i sin tale på nyheter briefing, etter hvilke spørsmål ble ikke tillatt. Men etterpå, ved en statlig middag, han sa han tror at det er en mulighet til å søke fred nå “fordi jeg føler en stor forandring i den Arabiske verden, og i mange Arabiske land, og jeg håper … for å være i stand til å bruke den nyvunne holdning til Israel for å hjelpe oss med å løse den Palestinsk-Israelske konflikten, så vel.”

De to state-tilnærming, der forhandlingene har som mål å føre til en uavhengig Palestinsk nasjon, har bred internasjonal støtte, blant annet fra Arabiske land. Det ville trolig kreve at Israel skal gi opp okkupert territorium som er strategisk og religiøst betydelig. En to-stats-løsning har forankret Amerikansk diplomati i midtøsten for to tiår. Når USAS President Donald Trump vert Netanyahu i forrige uke, den Amerikanske lederen signalisert en politikk skift, sier både en to-stat og en single-stats løsning bør vurderes.

Netanyahu sa også at Israel var bevegelig mot Asia “i en veldig klar og målrettet måte.” “Neste måned skal jeg dra til Kina. Noe senere dette året, Statsminister Modi av India vil komme til v